Λεφτά υπάρχουν τελικά : 15.000 ευρώ δαπάνησε η κυβέρνηση των περικοπών,σε ελικόπτερα για να κάνουν πρόβα για την παρέλαση!

Του Ντην Βουλκίδη

Η φράση «λεφτά υπάρχουν», που είπε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το 2009, και τελικά κέρδισε τις εκλογές, δεν έχει σταματήσει να εφαρμόζεται εν έτει  2014 παρά την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός εξαιτίας της επιβολής των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

 

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις 17.000 ευρώ που ξόδεψε η Βουλή για καφέδες και νερά, σε 44 συνεδριάσεις της; Ίσως τα φλιτζάνια να ήταν κατασκευασμένα από ατόφιο χρυσάφι, αλλιώς δεν εξηγείται! Βέβαια μετά από παρέμβαση του κ. Μεϊμαράκη το τζάμπα κόπηκε για τους βουλευτές.

Αμέσως μετά τις εκλογές του 2012, στην καρδιά της κρίσης, υπήρξε βουλευτής που, πριν καν καταθέσει την πρώτη του ερώτηση στη Βουλή και προτού συμμετάσχει σε οποιαδήποτε κοινοβουλευτική επιτροπή, άσκησε το δικαίωμά του να ζητήσει και να πάρει 10.000 ευρώ άτοκα από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας της Βουλής. Ακόμα μία περίπτωση οικονομικής υπερβολής από τους εκπροσώπους μας.

 

Άλλοι 60 συνάδελφοί του ακολούθησαν το… παράδειγμά του, όταν αντίστοιχα για τον απλό πολίτη η δανειακή στρόφιγγα των τραπεζών έχει στερέψει. Συνολικά δε πάνω από 100 νυν και πρώην βουλευτές έχουν δανειστεί χρήματα από το ταμείο, ενώ από το ευνοϊκό μέτρο εξαιρέθηκαν οι συνταξιούχοι βουλευτές, αφού σε κάποιες περιπτώσεις δεν προλάβαιναν να αποπληρώσουν το χρέος τους.

 

Και βεβαίως να μην ξεχνάμε τους εξωφρενικούς μηνιαίους μισθούς που λαμβάνουν οι βουλευτές μας, οι οποίοι φτάνουν ακόμα και τις 8.000 ευρώ, την ίδια ώρα που ο λαός προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με 300 ευρώ τον μήνα, και τώρα έρχονται και επιπλέον περικοπές.

 

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, που μας απέδειξε ότι «λεφτά υπάρχουν» για το κράτος, έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας, όταν η Αθήνα γέμισε από τους ήχους ελικοπτέρων που πετούσαν χαμηλά πάνω από την πόλη.

 

Συγκεκριμένα, επιθετικά ελικόπτερα Apache, μεταφορικά τύπου NH-90 και Chinook, πραγματοποίησαν δοκιμαστικές πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα, καθώς έκαναν πρόβα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό.

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «info-war.gr», τα 15.000 ευρώ ανά ώρα πτήσης κοστίζει κάθε ένα από τα αεροσκάφη που πετούν από το πρωί στον ουρανό της Αθήνας. Αν υπολογίσουμε με βάση τα 25 ευρώ που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση για την είσοδο στα νοσοκομεία, κάθε ώρα ασκήσεων ενός αεροσκάφους ισοδυναμεί με 600 επισκέψεις σε ένα γιατρό!

 

Αντί να κάνουμε οικονομία, ξοδεύουμε και από πάνω για μια παρέλαση. Αλλά τι πειράζει, τώρα που θα περικοπούν οι επικουρικές συντάξεις κατά 50%, η κυβέρνηση θα μαζέψει χρήματα.

 

Δεν πρέπει να παραλείψουμε και τις κατασχέσεις, των μισθών μας, από την εφορία για ληξιπρόθεσμα χρέη, οι οποίες ανέρχονται σε 160 ημερησίως, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος των φοροτεχνικών Β. Ελλάδας Γιάννης Τύρης μιλώντας στο Radio1d.gr. Από εκεί το υπουργείο οικονομικών προβλέπει έσοδα 200 εκατομμυρίων.

 

Όποτε που είναι το κακό να δώσουν και 15.000 ευρώ στα ελικόπτερα για να πετάξουν; Τι και αν έχουν καταστρέψει την υγεία και την παιδεία μας, τι έγινε αν ο μισός πληθυσμός της χώρας ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, η παρέλαση πρέπει να γίνει ανεξάρτητα από τις οικονομικές συγκυρίες!

 

Ελλάς το μεγαλείο σου…

 

Danioliptes.gr