Βολέματα με γαλαζοπράσινα κριτήρια…

Του Άγγελου Αγγελίδη

«Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε, ούτε την κεφαλή του», λέει η ελληνική παροιμία και για μία ακόμη φορά έχει απόλυτο δίκιο.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βάλθηκαν να επιβεβαιώσουν την παροιμία διορίζοντας από το… παράθυρο παλιά και ξεπερασμένα στελέχη των δύο κομμάτων, με μοναδικό κριτήριο τους αγώνες που είχαν δώσει κατά το παρελθόν στο κομματικό στίβο.

 

Την ίδια ώρα, 1,5 εκατ. Έλληνες προσπαθούν να βρουν εργασία, έχοντας πολλοί από αυτούς πολύ «βαρύ» και «πλούσιο» βιογραφικό, με μεταπτυχιακά και πολλά ακόμη πτυχία. Όμως, παραμένουν στην ανεργία γιατί δεν δέχθηκαν ποτέ να κάνουν αφισοκόλληση για λογαριασμό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ούτε είχαν γίνει «χειροκροτητές» των εκάστοτε αρχηγών των δύο κομμάτων. 

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις χθες η κυβέρνηση διόρισε έναν… 77χρονο πρώην βουλευτή της Ν.Δ. στη θέση του προέδρου του Οργανισμού Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), και όλα αυτά λίγες εβδομάδες πριν συμπληρωθούν τέσσερα χρόνια από την επίσημη χρεοκοπία της χώρας και την υπαγωγή της στο Μνημόνιο, όπου -κατά τα άλλα- όλα επιβάλλονται από την τρόικα.

 

Η πρόκληση απέναντι στους χειμαζόμενους από την κρίση πολίτης χτύπησε «κόκκινο» χθες στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου εγκρίθηκαν δύο νέοι διορισμοί, τρανή απόδειξη ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα είναι αδύνατον να μεταρρυθμίσει τον εαυτό του και το κράτος. Στη θέση του προέδρου του ΟΠΑΔ διορίστηκε ο γεννηθείς το 1937 Κωνσταντίνος Ζαχαράκns, ο οποίας είχε εκλεγεί με τη Ν.Δ. στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Θεσσαλονίκης (1989-1993,2004-2007).

 

Στην ίδια επιτροπή, λίγο αργότερα, εγκρίθηκε ένας ακόμη διορισμός: του νεαρού πρώην βουλευτή Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη, στη θέση του προέδρου του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Το «πάρτι» βέβαια έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε προκληθεί ενδοκυβερνητική κόντρα για τον διορισμό του πρώην υπουργού Οικονομικών των κυβερνήσεων Καραμανλή, Γιάννη Παπαθανασίου, στη θέση του προέδρου του Δ.Σ. των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ). Με απόφαση του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, στην ηγεσία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων έχουν διοριστεί άλλοι δύο πρώην βουλευτές: στη θέση του προέδρου ο Δημήτρης Λιντζέρης (ΠΑΣΟΚ) και στη θέση του αντιπροέδρου ο Θάνος Πλεύρης (πρώην ΛΑΟΣ, νυν Ν.Δ.).

 

ΟΙ διορισμοί μέσω γαλαζοπράσινων «γυαλιών» συνεχίζονται αμείωτοι. Πολλοί από αυτοί, μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αλλά τα κόμματα θα πρέπει να βολέψουν τα δικά τους παιδιά. Και ειδικά, εκείνα που έχουν διατελέσει βουλευτές και δεν κατάφεραν να περάσουν ξανά τη πόρτα της Βουλής. Διότι, είναι δυνατόν ένας πρώην βουλευτής να δουλέψει; Όχι βέβαια! Το σύστημα θα φροντίσει να του βρει μία δουλειά, στην οποία θα αμείβεται πλουσιοπάροχα και όχι με το βασικό μισθό των 450 ευρώ, όπως οι υπόλοιποι… «ταπεινοί» Έλληνες!

 

Danioliptes.gr