Τόπο στα νιάτα! Μόλις 77 ετών ο νέος Πρόεδρος του ΟΠΑΔ που διορίστηκε από την κυβέρνηση

Του Ντην Βουλκίδη

Πάνω από 10.000 νέοι επιστήμονες έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα από το 2007. Η ανεργία παραμένει κολλημένη στο 28%, και δυστυχώς ακολουθεί ανοδική πορεία από τότε που ξεκίνησε η κρίση.

Το 70% του ελληνικού λαού, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, ζει κοντά στο όριο της φτώχειας και δεν μπορεί να αγοράσει ούτε τα απαραίτητα.

 

Μέσα σε όλο αυτό το δυσμενές για την χώρα μας κλίμα, η κυβέρνηση πρωτοτυπεί και πάλι και διορίζει σε θέση δημοσίου οργανισμού έναν συνταξιούχο πρώην βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος είναι «μόλις» 77 ετών!

 

Πρόκειται για τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), και για τον πρώην  βουλευτή της ΝΔ, και συνταξιούχο Κωνσταντίνο Ζαχαράκη, ο οποίος είναι γεννημένος το 1937(!) Η τοποθέτηση  του εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλή, παρά την κριτική που δέχθηκε από τη ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝΕΛ λόγω της ηλικίας του (77 ετών).

 

Δηλαδή για να καταλάβουμε. Η κυβέρνηση Σαμαρά διόρισε έναν 77χρονο σε θέση ισχύος κόβοντας έτσι την ευκαιρία σε χιλιάδες νέους υποψηφίους που θα μπορούσαν και λόγω ηλικίας και λογω των προσόντων τους να διεκδικήσουν με άνεση μια τέτοια θέση η οποία συνοδεύεται  φυσικά και από τις κατάλληλες αποδοχές. Προφανώς έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ότι μπορεί να καταπολεμηθεί η ανεργία. Με το να βάζουν σε καίριες θέσεις συνταξιούχους!

 

Και ποια ήταν η αποστομωτική απάντηση του πρόεδρου της Επιτροπής Δημήτρη Κρεμαστινού στις απανωτές ερωτήσεις των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητών Ελλήνων;

«Θέλω να επισημάνω ότι και ο κ. Σόιμπλε που είναι άνω των 70 και με προβλήματα υγείας, κυριαρχεί όχι μόνο στη Γερμανία αλλά στην Ευρώπη».

 

Δηλαδή ΠΑΛΙ αντιγράφουμε την Γερμανία κ. Κρεμαστινέ; Μήπως σας ενημέρωσε κανείς ότι στην χώρα των εταίρων μας η ανεργία ΔΕΝ έχει σπάσει ρεκόρ όπως στην Ελλάδα;

Τελικά οι πολιτικοί στην χώρα δεν μας πρόκειται να αλλάξουν ποτέ. Μπορεί βέβαια να αλλάξει η ψήφος…

 

Danioliptes.gr