Αποκαλύφθηκε το κρυφό σχέδιο για τις τράπεζες

«Η κυβέρνηση βγήκε βαριά τραυματισμένη από τη διήμερη κοινοβουλευτική μάχη”: τον απολογισμό αυτόν κάνουν, εν συντομία, στον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, που δημοσιεύει σήμερα η Αυγή,  δεν έμεινε ασχολίαστη η εντολή του γενικού αστυνομικού διευθυντή για τη δημιουργία κόκκινων ζωνών και αποκλεισμού μέρους του κέντρου της Αθήνας: «Είναι άλλο ένα δείγμα ακραίου κυβερνητικού αυταρχισμού, αλλά και του πανικού που διακατέχει την κυβέρνηση λίγες ώρες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου».

 

Ταυτόχρονα, δηλώνουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε στο διήμερο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για το πολυνομοσχέδιο να αναδείξει τα κρυφά του σημεία, τα οποία προσπάθησε ανεπιτυχώς να συγκαλύψει η κυβέρνηση.

Προσπάθησαν να συγκαλύψουν ζητήματα όπως το έγκλημα που γίνεται με τις ανακεφαλαιοποιημένες με δημόσιο χρήμα τράπεζες, όπου Σαμαράς – Βενιζέλος, υπό την καθοδήγηση Στουρνάρα, διασφάλισαν το ξεπούλημα τους με ζημιά δισεκατομμυρίων για το Δημόσιο».


Και, παραπέρα, «κάλυψαν τα μέλη του ΤΧΣ για τις προφανείς ποινικές ευθύνες σε περίπτωση τέτοιου ξεπουλήματος. Απέκρυψαν ότι το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα των δημόσιων τραπεζών δεν ζημιώνει μόνο το ήδη υπερχρεωμένο Δημόσιο, αλλά επιπλέον θέτει σε άμεσο κίνδυνο τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών αφού τις παραδίδουν βορά σε ντόπιους και ξένους κερδοσκόπους – κοράκια».


Αντιθέτως, ο πρόεδρος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τις τοποθετήσεις τους, αλλά και την πρόταση μομφής, ξεγύμνωσαν το πραγματικό κυβερνητικό σχέδιο και δη για τις τράπεζες, όπως άλλωστε προκύπτει από το γραπτό κείμενο δυσπιστίας, που κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγ. Μεϊμαράκη Όμως, συνέχιζαν τα ίδια στελέχη, η πρόταση μομφής κατά του Γ. Στουρνάρα προκάλεσε μεγάλο πανικό στην κυβέρνηση, η οποία απάντησε «με ένα πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ενορχηστρωμένο από τον κ. Βενιζέλο».


Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζεται, τέλος, «η μόνιμη πλέον απουσία του πρωθυπουργού», που αποτελεί «την πιο έκδηλη απόδειξη τόσο της απαξίωσης του Κοινοβουλίου εκ μέρους του πρωθυπουργού, όσο και της πλήρους αδυναμίας του να αντιπαρατεθεί πολιτικά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».


Ακόμη και ο ελληνικός λαός συμφωνήσει για την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που τελικά μετράει είναι αν αυτές οι διαπιστώσεις και οι αποκαλύψεις έχουν κάποιο αποτέλεσμα για τους υπόλοιπους πολίτες. Αν αποκαλυφθεί η μεγάλη απάτη και το μεγάλο ξεπούλημα, τι θα κερδίσει ο έλληνας φορολογούμενος που συνεχίζει να πληρώνει για τη σωτηρία των τραπεζών.

 

Danioliptes.gr