Πλήρη προστασία της ακίνητης περιουσίας για συνταξιούχο δανειολήπτη αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης

Την πλήρη προστασία για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας και την καταβολή δόσης μόλις 150 ευρώ το μήνα αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, κατά τη συζήτηση της αίτησης προσωρινής διαταγής 59χρονου δανειολήπτη – μέλους του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος.

 

Η απόφαση αυτή θεωρείται σταθμός, καθώς ο εν λόγω συνταξιούχος δανειολήπτης, που είναι πατέρας 3 παιδιών, έχει στην κατοχή του 14 ακίνητα και το ύψος της χρέους για τα 13 δάνεια που έχει λάβει, ξεπερνά τις 350.000 ευρώ.

 

Ο 59χρονος αντιμετώπισε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων του, όταν το εισόδημα του μειώθηκε κατά 60% εξαιτίας της κρίσης. Λαμβάνοντας υπόψη την απρόοπτη μεταβολή συνθηκών, το δικαστήριο έκρινε ότι ο δανειολήπτης μπορεί να καταβάλλει 150 ευρώ το μήνα μέχρι το 2021, οπότε και πρόκειται να εκδικαστεί η αίτηση του στο Ειρηνοδικείο.

 

«Επιμέναμε από την αρχή για την προστασία του συνόλου της πρώτης κατοικίας αλλά και ολόκληρης της περιουσίας του δανειολήπτη. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική και ελπιδοφόρα απόφαση ότι οι δανειολήπτες μπορούν να διεκδικούν στα δικαστήρια και να πετυχαίνουν την προστασία της περιουσίας τους», ανέφερε μιλώντας στο radio1d.gr, η δικηγόρος – συνεργάτης του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Αναστασία Παναγκασίδου.

 

Danioliptes.gr