Πρόσωπα και πράγματα στη νέα Eurobank

Η πρώτη τράπεζα που ανήκει κατά πλειοψηφία σε στρατηγικούς επενδυτές και ιδιώτες καθίσταται πλέον μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου η Eurobank.

 

Πλέον το μυαλό του επικεφαλής του ομίλου, Χρήστου Μεγάλου, βρίσκεται στην επόμενη ημέρα καθώς θεωρείται βέβαιο ότι θα παραμένει στο τιμόνι της τράπεζας αφού απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του Prem Watsa και των υπολοίπων νέων στρατηγικών επενδυτών που απαρτίζουν την ομάδα του Fairfax.

 

Ένας από τους ανθρώπους που όπως λέγεται στην αγορά, έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη του CEO, είναι ο Φωκίων Καραβίας, ο οποίος δεν αποκλείεται να αναβαθμιστεί.


Ο κ. Καραβίας βρέθηκε στην Νέα Υόρκη και στην Βοστόνη όπου συνάντησε μαζί με τον κ. Μεγάλου δεκάδες επενδυτές που από χθες μετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο του ομίλου.
Στις θέσεις τους παραμένουν  (ίσως και να αναβαθμιστούν)  οι  κ. Αδάμ, Ιωάννου, Κατσούλας, Βουσβούνης, και Κοκολογιάννης.


Δυνατά ονόματα παραμένουν η κ. Δεσύπρη και οι κ. Βλασταράκης και Βασιλείου ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα αξιοποιηθούν και στελέχη του τέως Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Ακόμα το τελευταίο χρονικό διάστημα έγιναν και σημαντικές μεταγραφές από άλλες τράπεζες όπως για παράδειγμα στο ναυτιλιακό κομμάτι  με την κ. Χριστίνα Μαργελου (Alpha Bank) αλλά και τους κ. Δημήτρη Αναγνωστόπουλο (Finasbank)  και Στράτο Ανδριάνη  (BNP Paribas).

 

Η τράπεζα μετά την αποχώρηση του ομίλου Λάτση από το μετοχικό της κεφάλαιο, την ανακεφαλαιοποίησή της από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και την απόκτηση του υγιούς τμήματος του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, θα επιδιώξει υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς να μετασχηματιστεί και να επανέλθει σε βιώσιμη κερδοφορία.

Η νέα διοίκηση της τράπεζας θα κληθεί να εφαρμόσει το επιχειρησιακό πλάνο που έχει υποβληθεί σε Τράπεζα της Ελλάδος και Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο το μετασχηματισμό της σε έναν σύγχρονο και αποδοτικό όμιλο με παρουσία εντός και εκτός συνόρων.

 

Οι σχεδιασμοί αυτοί προβλέπουν μεταξύ άλλων ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων όπως η Eurolife ασφαλιστική και η εταιρεία ακινήτων Eurobank Properties.

 

Πηγή: newmoney