Μας κοροϊδεύουν

Είναι απίστευτη η ευκολία με την οποία οι περισσότεροι υποψήφιοι υπερασπίζονται τον κρατισμό, απ’ όποιο τμήμα του πολιτικού φάσματος και αν προέρχονται.

Αν συλλέξει κανείς όλες τις απόψεις που έχουν εκφραστεί για πώληση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, θα πιστέψει ότι το όραμα του Λένιν έγινε πραγματικότητα στην Ελλάδα του 2014.Όλοι θέλουν τα πάντα κρατικά, καθώς «όπως» λένε- αφουγκράζονται την άποψη της κοινωνίας.

 

Στην πραγματικότητα αφουγκράζονται την άποψη μόνο ενός μέρους της κοινωνίας. Αυτών που νιώθουν ασφάλεια αγκιστρωμένοι δίπλα στα κόμματα και στους μηχανισμούς τους.

 

Πρόκειται για ανθρώπους που σε όλη τους τη ζωή έμαθαν να παρασιτούν στο ασφαλές περιβάλλον της μονιμότητας, της συντεχνίας και του ρουσφετιού. Λυτοί συνεχίζουν και τώρα να πιέζουν τους πολιτικούς για τη διατήρηση του status quo.  Ενός κατεστημένου που συνήθισαν και εμπιστεύτηκαν για δεκαετίες και το οποίο ουδέποτε τους πρόδωσε.

 

Ακόμα και σήμερα, στην εποχή ενωμένοι υποψήφιοι, αντάρτες και τυχοδιώκτες.

 

Από αυτούς κανείς δεν περίμενε μια διαφορετική προσέγγιση, θέλουν να χαϊδεύουν τα αυτιά των «δραστήριων» ψηφοφόρων. Αυτών που τρέχουν, δηλαδή, πίσω από τα κόμματα. Από τους υπόλοιπους ψηφοφόρους δεν περιμένουν ούτως ή άλλως τίποτε. Επιπλέον, θέλουν τα πάντα κρατικά, για να μπορούν να βολέψουν τα δικά τους παιδιά (όλων των αποχρώσεων) στις ρημαγμένες και προβληματικές επιχειρήσεις που ελέγχονται από το Δημόσιο.

 

Είναι, όμως, σουρεαλιστικό να βλέπει κανείς πως οι περισσότεροι υποψήφιοι που προέρχονται από το «εκσυγχρονιστικό-μνημονιακό» μπλοκ βγάζουν τον άλλο τους εαυτό όταν πρόκειται να θιχτούν συμφέροντα της κομματικής πελατείας τους. Των «δραστήριων ψηφοφόρων» που γεμίζουν τα παρκάκια στις συγκεντρώσεις τους και κρατούν ανοιχτά τα παρακμιακά εκλογικά κέντρα τους, που μοιάζουν βγαλμένα από την εποχή της Μεταπολίτευσης.


Ο Μιχαλολιάκος τάχθηκε εναντίον της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ. Την ίδια άποψη εκφράζει και ο Μώραλης. Ο Καλαφάτης αλλά και ο Ιωαννίδης δεν θέλουν την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ. Ο «γαλάζιος» Κουμουτσάκος δεν θέλει την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, ενώ οι δήμαρχοι της «συμπρωτεύουσας» διοργανώνουν σχετικό δημοψήφισμα για να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Ο δήμαρχος Αλίμου και ο ομόλογος του στο Ελληνικό (!) δεν θέλουν την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου.

 

Είναι προφανές ότι οι συγκεκριμένοι κύριοι δηλώνουν χαρούμενοι με την εικόνα των υποδομών ή την ποιότητα των υπηρεσιών. Αυτό που είναι επίσης προφανές -αλλά κανείς δεν δείχνει να ενοχλείται- είναι ότι μας κοροϊδεύουν.

 

Σ. Ζαχαρος από ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ