Ποιους διευκολύνουν τελικά με δημόσιο χρήμα;

Την αναστολή καταβολής δόσεων εγγυημένων από το ελληνικό Δημόσιο δανείων που έχουν χορηγηθεί σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες αποφάσισε λίγο πριν από τις κάλπες ο αναπληρωτής υπουργό Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

 

Σε πρώτη ανάγνωση η απόφαση αυτή είναι θετική. Μόνο όμως σε πρώτη, καθώς όσο το ψάχνει κανένας ανακαλύπτει πως κάτι δεν πάει καλά! Ο κ.
Σταϊκούρας επί της ουσίας έλαβε μια απόφαση για το σπίτι του αλλά και μια συγκεκριμένη επιχειρηματική ομάδα.


Σε ποιους έχει εγγυηθεί τα δάνεια το Δημόσιο; Κυρίως στα κόμματα, στους παραχωρησιούχους (οδικά έργα) και στα δάνεια του ΟΕΚ. Με δεδομένο ότι καμία εξαίρεση δεν προβλέπεται στην απόφαση, και οι τρεις κατηγορίες κερδίζουν.

 

Εν ολίγοις, ο αναπληρωτής υπουργός πήρε μια απόφαση για να ευνοήσει τα πολιτικά κόμματα και τα μεγάλα κατασκευαστικά συμφέροντα.


Τα πράγματα μάλιστα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα όταν φτάνουμε στο θέμα των τόκων. Όχι μόνο το Δημόσιο δεν απαιτεί τα χρήματά του, αλλά επιπλέον πληρώνει εκείνο ποσοστό των τόκων! Πώς αλήθεια συνάδει αυτό με το πνεύμα της επιχειρηματικότητας έτσι όπως την περιγράφει αυτή η κυβέρνηση; Από πότε το Δημόσιο γίνεται χρηματοδότης ιδιωτικών συμφερόντων; Και ποια είναι η ζημιά που θα υποστούν τα δημόσια ταμεία;

 

Αυτά βέβαια, στα ψιλά γράμματα, γιατί με τους μεγάλους έντονους τίτλους το μήνυμα που περνάει προς τους οφειλέτες είναι η αναστολή της δόσης; Με τι κόστος όμως και με τι αντάλλαγμα δεν λέει ο τίτλος.

 

Διαβάστε περισσότερα:

Μπάχαλο με την αναστολή δόσεων δανείων με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου

 

Danioliptes.gr