Όπως ήταν φυσικό, οι αποκαλύψεις των Financial Times, εν μέσω προεκλογικής περιόδου μάλιστα, άναψαν ακόμη περισσότερο τα… αίματα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας!
Γνωρίζουμε πολύ καλά όμως, εξ επαγγέλματος, ότι έχει μεγάλη σημασία, τι αποκαλύπτεις, πότε το δημοσιεύεις, και τι αποσκοπείς τελικά με τη δημοσίευση.
Όταν λοιπόν λίγες μόλις μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, αυτό το μεγάλο ξένο Μ Μ Ε, προχωρεί σε τέτοιου είδους αποκαλύψεις, δεν περιμένει ότι ξαφνικά θα αλλάξει η προεκλογική αντζέντα, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε όλη την Ε.Ε.;
Αυτό φαίνεται καθαρά, από τις αντιδράσεις του πολιτικού μας συστήματος, μετά την αποκάλυψη των FT για το «Σχέδιο Ζ» για την Ελλάδα, και τις ομάδες των αξιωματούχων που προετοιμάζονταν για την κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών και την έξοδο από την ευρωζώνη.
Και κάπως έτσι, επανήλθε στην επικαιρότητα το Crexit, ως πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Ευκαιρία λοιπόν να τονωθούν περαιτέρω και τα φοβικά σύνδρομα των ψηφοφόρων, με τα κόμματα της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου να υποστηρίζουν για μία ακόμη φορά, πως με την στάση τους εκείνη την περίοδο, και κυρίως από το 2012 και μετά, έσωσαν τη χώρα από τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ, με αντίτιμο φυσικά τις δρακόντιες δεσμεύσεις που ανέλαβαν έναντι της τρόικας. Και πως η χώρα, δεν πρέπει να ξαναβρεθεί στην ίδια κατάσταση, μετά τις ευρωεκλογές.
Είπαμε, “κυβερνητική σταθερότητα, ή χάος”!
Για να τελειώνουμε όμως με αυτό το παραμύθι. Δεν ξέρουμε αν τελικά οι Financial Times με αυτά που γράφουν, κάνουν προεκλογική “αβάντα” σε Σαμαρά και Βενιζέλο. Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά, ότι το δίλλημα ή μέσα, ή έξω από την ευρωζώνη, ουσιαστικά δεν υπήρξε. Ή, για να είμαστε ακριβείς, ήταν μία μεγάλη “μπλόφα” των δανειστών, προκειμένου να δεχθούμε τις απαιτήσεις τους.
Η αλήθεια είναι, ότι αν και επεξεργάζονταν όντως σχέδια εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, τελικά οι δανειστές κατάλαβαν τι είχαν να χάσουν, αν επέτρεπαν να συμβεί κάτι τέτοιο.
Το χρησιμοποίησαν όμως ως διαπραγματευτικό όπλο εναντίον μας! Δεν ξέρουμε αν τελικά οι Financial Times με αυτά που γράφουν, κάνουν προεκλογική “αβάντα” σε Σαμαρά και Βενιζέλο. Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά, ότι το δίλλημα ή μέσα, ή έξω από την ευρωζώνη, ουσιαστικά δεν υπήρξε.
ΑΛΦΑ ΕΝΑ
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.