Αντ. Μπέζας: Δημιουργούμε ένα ελάχιστο δίκτυο υγειονομικής προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

«Θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ελάχιστο δίκτυο υγειονομικής προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων» τονίζει ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ερωτηθείς για την απόφαση της κυβέρνησης να γίνονται πλέον δεκτοί, χωρίς οικονομικά «εμπόδια», στα νοσοκομεία του ΕΣΥ τα περίπου 2.000.000 ανασφάλιστων πολιτών.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα περίοδο, ένα υγειονομικό δίκτυο προστασίας το οποίο θα εξασφαλίσει ένα ελάχιστο επίπεδο υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την οικονομική, την κοινωνική, την ασφαλιστική τους κατάσταση» τονίζει ο κ. Μπέζας.

«Οι ανασφάλιστοι πολίτες και αυτοί που έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν πλέον να νοσηλεύονται είτε για πολυήμερη νοσηλεία είτε για βραχεία νοσηλεία στα νοσοκομεία της χώρας δωρεάν» σημειώνει ο υφυπουργός Υγείας. Σε ερώτηση αν έχει κοστολογηθεί το ύψος της δαπάνης που θα απαιτηθεί για τη νοσηλεία των ανασφάλιστων, ο υφυπουργός Υγείας τονίζει ότι «υπάρχουν πόροι«.