Χρυσάφι στα πόδια του απολυμένου Θεοχάρη!

Άρχισαν τα παρατράγουδα από την αποχώρηση του Χάρη Θεοχάρη από τη Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων.  Η αποπομπή του θα κοστίσει στο Δημόσιο αρκετά εκατομμύρια ευρώ, τα οποία φυσικά θα πληρώσει το συνηθισμένο κορόιδο, ο ελληνικός λαός, που μια ζωή φορτώνεται τους εγκληματικούς πειραματισμούς και τις λαθεμένες επιλογές των σημερινών αλλά και των χθεσινών κυβερνώντων.

 

Σύμφωνα με το Παρόν, η σύμβαση που είχε υπογράψει ο Θεοχάρης με την κυβέρνηση είναι χρυσωρυχείο για τον εκβιασθέντα, που δέχθηκε να παραιτηθεί ύστερα από τέσσερις ώρες πιέσεων, ενδεχομένως και κάποιων απειλών, στη συνάντηση με τον μέχρι τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα!

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πέραν του μισθού, που είναι 4.700 ευρώ καθαρά τον μήνα, προβλέπεται και η καταβολή μπόνους από τη στιγμή που θα πιάσει τους στόχους, όπως αναλυτικά καταγράφεται στη σύμβαση.

 

Από πλευράς του πρώην γενικού γραμματέα υποστηρίζεται ότι δικαιούται το μπόνους, αφού το πλεόνασμα είναι γεγονός αναμφισβήτητο και το έχει κάμει σημαία της η κυβέρνηση, που έσπευσε όχι μόνο να το διαφημίσει ως επιτυχία και ευόδωση των στόχων που είχε θέσει αλλά και να το διανείμει στις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας.

Το ποσό που πρόκειται να διεκδικήσει με κάθε τρόπο ο κ. Θεοχάρης είναι, όπως λένε συνομιλητές του, πάνω από 5.000.000 ευρώ! Και σύμφωνα με έγκυρους νομικούς, το Δημόσιο είναι υποχρεωμένο να καταβάλει τα χρήματα, από τη στιγμή που από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επιβεβαιώνεται ότι οι στόχοι που καταγράφονται στη σύμβαση έχουν επιτευχθεί.

 

Ο πρώην γενικός γραμματέας σίγουρα θα απαιτήσει επίσης την καταβολή όλων των μισθών μέχρι τη λήξη της πενταετούς.  Μέχρι τώρα έχουν συμπληρωθεί 18 μήνες, οπότε υπολείπονται άλλοι 42. Και με βάση τα 4.700 ευρώ που είναι ο μισθός που έπαιρνε ο κ. Θεοχάρης, το ποσό που θα διεκδικήσει φθάνει στα 197.400 ευρώ. Είναι άγνωστο αν η σύμβαση προβλέπει και την καταβολή δώρου εορτών, αδειών κλπ.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα,  η σύμβαση κρατιέται μυστική.

 

Όπου κι αν απευθυνθήκαμε -σε πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών-, συναντήσαμε είτε κλειστά στόματα είτε απαντήσεις του τύπου «δεν ξέρουμε», «δεν έχουμε δει ποτέ τη σύμβαση αυτή», η οποία κανονικά θα έπρεπε να είχε κυρωθεί από τη Βουλή. Το ότι δεν τηρήθηκε η νόμιμη οδός δημιουργεί πολλά ερωτήματα και την υπόνοια ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών θέλησαν να αποκρύψουν κάποια πράγματα.

 

Ελπίζουμε ότι μετά τη σημερινή αποκάλυψη κάποιοι βουλευτές θα ζητήσουν, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έργου τους, να κατατεθεί στη Βουλή η σύμβαση μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και Χ. Θεοχάρη.

 

Danioliptes.gr