Τα νέα funds που έγιναν μέτοχοι της Eurobank

Τέσσερις εταιρίες επενδύσεων μεταξύ αυτών και hedge funds αύξησαν την θέση τους στο μετοχικό κεφαλαίο της Eurobank.

 

Σύμφωνα με το newmoney.gr, η PIMCO, η MARSHALL  WACE,  η WELLINGTON , και η HIGHFIELDS παρά το γεγονός ότι συμμετείχαν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας προ 2μηνου με χαμηλά ποσοστά πέριξ του 1% εν τούτοις όπως λέγεται χαρακτηριστικά «δεν έμειναν ευχαριστημένοι».  Κατά την διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και οι 4 εταιρίες προχώρησαν σε αγορές μετόχων με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να κατέχουν ποσοστό που λέγεται ότι προσεγγίζει το  4% η κάθε μια.   Όπως λένε έγκυροι χρηματιστές του Λονδίνου και των Αθηνών οι αγορές των εταιριών πραγματοποιήθηκαν σε τιμές πέριξ των 0,40 ευρω.

 

Ποια είναι τα νέα funds που έγιναν μέτοχοι

 

Η Pimco είναι ένα από τα πλέον διάσημα κεφάλαια του πλανήτη ενώ ο επικεφαλής της Bill Gross θεωρείται γκούρου των αγορών. Η εταιρία διαχειρίζεται κεφάλαια περίπου 2 τρισ. δολαρίων με έδρα την Καλιφόρνια.

Η MARSΗALL  WACE ιδρύθηκε το 1997 από τους Marshall και Wace και έχει έδρα το Λονδίνο ενώ η Highfields Capital Management LP ιδρύθηκε το 1998 και διαχειρίζεται κεφάλαια 10 δισ  δολαρίων. Υπενθυμίζεται ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της μετέχουν  σε ποσοστά 13,58% Fairfax Financial Holdings ,  η Capital Group Companies κατά 21% , η  Mackenzie Financial Corporation με 3,77% και το WL ROSS.

Σημαντικαποσοστάκατέχουνεπίσηςκαιτο Fidelity Management and Research Company, η Brookfield International Bank κλπ.

 

Νέα μέλη στο ΔΣ

 

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο το πρωί θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας όπου αναμένεται να εγκρίνει τον διορισμό των νέων μελών στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας. Στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας θα βρεθούν τρεις εκπρόσωποι των νέων μεγαλομετόχων, οι δύο από την Fairfax και ο τρίτος θα είναι ο ίδιος ο Wilbur Ross.  Πρόεδρος θα είναι ο κ. Τάκης Θωμόπουλος και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Χρήστος Μεγάλου.

 

Πηγή: bankwars.gr