Τι αλλαγές στο πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια θέλει η Εθνική Τράπεζα

Κόκκινο στα σχέδια της Τραπέζης της Ελλάδος για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανάβει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Αλεξ. Τουρκολιάς, χωρίς όμως να διευκρινίζει τι ακριβώς θέλουν οι τράπεζες από την κυβέρνηση.


Στο πλαίσιο ομιλίας του κατά την τακτική ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, ο Αλ. Τουρκολιάς χαρακτήρισε μη επαρκείς τις οδηγίες της Τράπεζας της Ελλάδας για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τονίζοντας ότι χρειάζεται μία βαθύτερη διαδικασία που θα βασίζεται στη συνεχή προσαρμογή στις νέες συνθήκες και όχι μόνο σε κάποιες οδηγίες.

Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Τουρκολιάς είπε ότι οι τράπεζες φυσικά και θα υιοθετήσουν τις οδηγίες της ΤτΕ, όμως οι συνθήκες σε σχέση με το παρελθόν είναι τελείως διαφορετικές, και η τράπεζα προχωρά σε συνεχή εκπαίδευση των στελεχών της για την καλύτερη διαχείριση των NPLs.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, έχει ξεκινήσει σχολή στην οποία εκπαιδεύονται τα στελέχη της τράπεζας.

Σε τι ακριβώς θα εκπαιδεύονται τα στελέχη της τράπεζας, δε μας είπε ο κ. Τουρκολιάς. Δε μας είπε επίσης, τι αλλαγές στον Κώδικα ζητούν από την Τράπεζα της Ελλάδας, τη στιγμή που είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των τραπεζών;

 

Ήταν η πρώτη αντίδραση τραπεζίτη στον Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών, ο οποίος θα εφαρμοστεί σε λιγότερο από 10 μέρες.

 

Επίσης, εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι τραπεζίτες μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την πορεία των τραπεζών τους, όμως, όταν έρχεται η ώρα «απλώνουν το χέρι» προς το ελληνικό Δημόσιο και δέχονται ανερυθρίαστα εκατομμύρια ευρώ.

 

Danioliptes.gr