Συνέδριο Enomist στην Αθήνα: “Το αύριο της Ελλάδας και της Ευρώπης”

Το μέλλον της Ευρώπης και της Ευρωζώνης, καθώς και η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα, μετά τις εκλογές και το PSI, θα βρεθούν στο επίκεντρο της 16ης συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης του Economist που διεξάγεται σήμερα και αύριο, 2 και 3 Ιουλίου, στην Αθήνα.  

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ομιλίες του μέλους του ΔΣ της ΕΚΤ Γιόργκ Ασμουσεν, ο οποίος και θα ανοίξει τις εργασίες του συνεδρίου, αλλά και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και θα κλείσει τις εργασίες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου. Τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης. 

Ο κ. Ασμουσεν θα τοποθετηθεί επί της θεματικής: «Μπορούμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη προς την Ευρώπη;».

Μεταξύ άλλων, θα τοποθετηθούν για την μετά PSI εποχή, ο επικεφαλής του ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Παναγιώτης Αριστείδης Θωμόπουλος και για τα ενεργειακά θέματα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασ. Παπαγεωργίου.

Στη δεύτερη ημέρα των εργασιών, το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων με στόχο η Ελλάδα να ανακτήσει ανταγωνιστικότητα και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης θα αναλύσουν ο επικεφαλής της Task Force Greece Χορστ Ράιχενμπαχ και από πλευράς κυβέρνησης ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης. Επίσης, θα τοποθετηθούν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Κώστας Μητρόπουλος.

Στο θέμα της ανάπτυξης της οικονομίας θα τοποθετηθούν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, καθώς και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο θα μιλήσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Οι εργασίες του συνεδρίου του Economist θα ολοκληρωθούν με τις ομιλίες του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.

Defencenet