Τι αμοιβές πλήρωνε στον Προβόπουλο ο ελληνικός λαός;

Μυστήριο ακόμη και για τους βουλευτές αποτελούν οι αμοιβές του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, παρά το γεγονός ότι τη θέση την έχει αναλάβει ο πρώην Υπουργός Οικονομικών.

 

Το ενδιαφέρον όμως επικεντρώνεται στις συνολικές μηνιαίες αμοιβές του τ. διοικητή Γιώργου Προβόπουλου, οι οποίες, κατά πληροφορίες, το 2010 υπερέβαιναν τα 400.000 ευρώ τον χρόνο (και μόνο μετά από αρκετούς μήνες προέβη σε μια περικοπή της αμοιβής του κατά 20%), αλλά και ότι στη φορολογική δήλωση του οικονομικού έτους 2009 (χρήση 2008) δήλωσε εισόδημα ύψους 4 εκατ. ευρώ, ενώ το έτος 2006 είχε και επιστροφή φόρου (υπουργείο Οικονομικών).

 

Τη σχετική επερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, Δημήτρης Στρατούλης και Νάσος Αθανασίου και ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή οι αναλυτικές δηλώσεις πόθεν έσχες του κ. Προβόπουλου από το 2009 μέχρι σήμερα,  όπως επιβάλει η αρχή της διαφάνειας για τους δημόσιους λειτουργούς, οι οποίοι αποφαίνονται για τα δημοσιονομικά της χώρας και με τις εκθέσεις τους καθορίζουν ποιος θα ζήσει πλουσιοπάροχα και ποιος θα πεθάνει από την πείνα για να σωθεί η ευρωζώνη και οι τραπεζίτες.

 

Σε αυτήν την επερώτηση θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να απαντήσει κανείς και αν αυτές οι αμοιβές είναι οι… νόμιμες και αν συνεπάγονται και τον αντίστοιχο νόμιμο φόρο για τον πρώην ισχυρότερο τραπεζίτη της χώρας. Αν αυτές οι αμοιβές που διαρρέεται ότι ελάμβανε ο κ. Προβόπουλος ίσχυαν, τότε θα πρέπει να πλήρωνε απίστευτα ποσά στην εφορία. Ισχύει αυτό;

Ποιος θα απαντήσει επιτέλους στον ελληνικό λαό τι πληρώνει στους ανθρώπους που αποφασίζουν για αυτόν χωρίς αυτόν και έχουν φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή του;

 

Danioliptes.gr