Σχέδιο-σοκ των τραπεζών για ΔΟΛ, Πήγασο και Mega

Τα θαλασσοδάνεια τριών μεγάλων δημοσιογραφικών συγκροτημάτων που ξεπερνούν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ φαίνεται πως θυμήθηκαν οι τραπεζίτες μετά το σάλο και τα δημοσιεύματα που μιλούσαν για τις χαριστικές αυτές κινήσεις.

 

Στελέχη από την Εθνική, τη Eurobank, την Alpha Bank και την Πειραιώς συναντήθηκαν για να εκτιμήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται στα δημοσιογραφικά συγκροτήματα, ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟ καθώς και στο MEGA. Όπως αποκάλυψε ο Lykavitos.gr, οι τεχνοκράτες των τραπεζών έβγαλαν χαρτί και μολύβι και κατέγραψαν το σύνολο του δανεισμού των τριών αυτών επιχειρήσεων ΜΜΕ, που φτάνει τα 600 εκατομμύρια ευρώ.

 

Κατά πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν, το σενάριο που εξετάζουν οι τραπεζίτες είναι αυτό της τριπλής συγχώνευσης. Δηλαδή ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟΣ και MEGA να ενοποιηθούν και να περιορίσουν το προσωπικό κατά 40%. Μόνο τότε οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε αντίστοιχο κούρεμα των δανείων.


Βέβαια για να προχωρήσει η τριπλή συγχώνευση, θα πρέπει να συμφωνήσει και ο Βαρδής. Οπότε θα αναμένεται νέος κύκλος διαβουλεύσεων ανάμεσα στους βαρόνους της ενημέρωσης και στους τεχνοκράτες των τραπεζών. Που, αντί για κεφάλαια, διαχειρίζονται κόκκινα δάνεια που δεν πρόκειται να πληρωθούν ποτέ…

 

Οι βαρόνοι της ενημέρωσης δεν ανήκουν στον ελληνικό λαό που θα κληθεί να αποπληρώσει μέχρι τελευταίο ευρώ όσα δανεικά έχει λάβει μέχρι τώρα ή θα αναγκαστεί να μπει στο σφιχτό κοστούμι του συνεργάσιμου δανειολήπτη για να μπορέσει να γλιτώσει την περιουσία του και το σπίτι του. Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά για τους ανθρώπους που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη στην Ελλάδα, την οποία με τέτοιους είδους μεθοδεύσεις την προκαλούν και την εξοργίζουν.

 

Danioliptes.gr