Οι δήμοι θα εντοπίζουν τους άστεγους που θα δικαιούνται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Στους Δήμους ανέθεσε το υπουργείο Εργασίας, να εντοπίσει τους πολίτες που βρίσκονται σε κατάσταση ακραίας φτώχειας, προκειμένου να τους χορηγηθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

 

Οι δήμοι που θα επιλεγούν για την πιλοτική εφαρμογή του επιδόματος από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, θα ενεργοποιήσουν τις υπηρεσίες στήριξης ειδικών κοινωνικών ομάδων (πχ άστεγων).

 

Το υπουργείο Εργασίας, που αντιλήφθηκε τις τεράστιες ανάγκες που έχει η ελληνική κοινωνία (βλ. Δυστυχώς επτωχεύσαμεν) για να διευκολύνει κάπως την κατάσταση για τους δικαιούχους, οι οποίοι λόγω συνθηκών ακραίας φτώχειας και χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, δεν θα μπορούν να προσέλθουν οι ίδιοι, για παράδειγμα στα ΚΕΠ της περιοχής τους και να υποβάλλουν τις απαραίτητες αιτήσεις.

 

Μέσω διαρροών μέχρι στιγμής, μαθαίνουμε ότι προκρίνεται η επιλογή 13 δήμων, έναν από κάθε περιφέρεια για την πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Η οριστική επιλογή των δήμων που θα συμμετάσχουν θα πραγματοποιηθεί από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, το αργότερο έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

 

Η εποχή και η ανάγκη κινείται με ταχύτητα φωτός και οι μηχανισμοί των Υπουργείων, όπως στην προκειμένη περίπτωση κινούνται με ταχύτητα χελώνας. Το «όποιος δεν προσαρμοστεί, θα πεθάνει» πιο επίκαιρο από ποτέ.

 

Danioliptes.gr