Αύξηση των συσσιτίων κατά 366% στη Θεσσαλονίκη!

Το ρεπορτάζ για τη δραματική αύξηση των δεικτών της φτώχειας, που έγινε στη Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να γίνει σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας.

 

Η φτώχεια στις δυτικές συνοικίες της πόλης και το κέντρο της, σύμφωνα με τα στοιχεία των μητροπόλεων και των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων, καλπάζει, γράφει σήμερα η εφημερίδα Θεσσαλονίκη. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο οι ενορίες της μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως σίτιζαν το 2009 περίπου 1.500 άτομα, ενώ σήμερα προσφέρουν φαγητό σε 7.200 ανθρώπους, αύξηση η οποία αγγίζει το 366%. Μάλιστα, η μεγάλη ζήτηση στα συσσίτια αναγκάζει τις μητροπόλεις να λειτουργούν με λίστα, στην οποία καταγράφονται οι περιπτώσεις πολιτών που ζουν πλέον κάτω από το όριο της φτώχειας.

 

Οι υπεύθυνοι των φιλόπτωχων ταμείων και συσσιτίων των κατά τόπους ενοριών τονίζουν ότι είναι αδύνατον να καλυφθεί η ζήτηση που υπάρχει, οπότε η επιλογή των ανθρώπων που σιτίζονται καθημερινά γίνεται με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

 

Αυτά τα στοιχεία για όποιον μιλήσει ξανά για την σημασία της επίτευξης του πρωτογενούς πλεονάσματος στην ελληνική οικονομία. Διότι αυτό που κάνουν δεν έχει προηγούμενο: κόβουν από κοινωνικές παροχές και συντάξεις, δημιουργώντας δεκάδες «φτωχούς» και στη συνέχεια αυτό το παρουσιάζουν ως επιτυχία ή αλλιώς ως πρωτογενές πλεόνασμα!

 

Τα παραπάνω στοιχεία είναι μόνο ένα κομμάτι της εξαθλίωσης στην οποία έχουν καταδικαστεί δεκάδες χιλιάδες έλληνες πολίτες, στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης και του δήθεν success story τους!

 

Να τα χαίρονται!

 

Danioliptes.gr