Σοκ! 3.498 Έλληνες μετανάστες πήραν γερμανική υπηκοότητα

Την ώρα που η χώρα μας «στενάζει» υπό το βάρος της σκληρής λιτότητας και των Μνημονίων, που φέρουν (και) γερμανική «σφραγίδα», χιλιάδες Έλληνες αποφασίζουν να «εγκαταλείψουν το πλοίο» και να «χτίσουν» μια νέα ζωή στη Γερμανία, αποκτώντας, μάλιστα, και τη γερμανική υπηκοότητα!

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας, 3.498 Έλληνες «έγιναν Γερμανοί» μέσα στο 2013, ενώ συνολικά 112.350 άτομα (από διάφορες χώρες) συμπλήρωσαν τη σχετική αίτηση, επιβεβαιώνοντας ότι η Γερμανία αποτελεί τα τελευταία χρόνια πόλο έλξης για χιλιάδες μετανάστες από όλο τον κόσμο.
 

Οι επιστήμονες

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο ο ιατρικός κλάδος της χώρας μας «μετράει» από το 2007 μέχρι σήμερα 6.000 «απώλειες», όσοι και οι Έλληνες γιατροί που αναζήτησαν την τύχη τους στη Γερμανία. Την ίδια ώρα χιλιάδες νέοι επιστήμονες, ειδικευμένοι ή ανειδίκευτοι εργάτες, έχουν ακολουθήσει κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το παράδειγμά τους.
 

Τα «σκήπτρα» της μετανάστευσης στη Γερμανία εξακολουθούν να κρατούν οι Τούρκοι, καθώς πέρυσι έλαβαν τη γερμανική υπηκοότητα 27.970 άτομα τουρκικής καταγωγής. Ωστόσο, ο αριθμός των Τούρκων μεταναστών μειώνεται συνεχώς (16% η πτώση σε σύγκριση με το 2012).

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Πολωνοί, στην τρίτη οι Ουκρανοί και στην τέταρτη οι Έλληνες. Ακολουθούν Κοσοβάροι, Ιρακινοί και Αφγανοί, ενώ αξιοσημείωτη είναι η αύξηση για τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς, με τους αριθμούς (460 και 996 αντίστοιχα) να έχουν σχεδόν διπλασιαστεί σε σύγκριση με το 2006.

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας, οι μετανάστες κατευθύνονται κυρίως προς τη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, τη Βυρτεμβέργη και το Μεκλεμβούργο.

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ