Μπαταχτσήδες είναι το πολιτικό σύστημα και οι “φίλοι” σας κύριε Δένδια!

Προκλητικός απέναντι στους φτωχοποιημένους (από το μνημόνιο, τη τρόικα και την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική) έλληνες εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.

 

Χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας αποκάλεσε “μπαταχτσήδες” όσους δεν έχουν να πληρώσουν τα δάνειά τους, προσθέτοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση δεν θα τους δώσει συγχωροχάρτι!

 

Το να χρησιμοποιεί ένας υπουργός ορολογία -υποτίθεται- της αγοράς, μπορεί να είναι αβανταδόρικο για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά σίγουρα διαστρεβλώνει τη πραγματικότητα.

 

Η τουρκική λέξη μπαταχτσής σημαίνει: “αυτός που δεν πληρώνει τα χρέη του” και ως συνώνυμά του εμφανίζονται οι λέξεις: “αγιογδύτης, αεριτζής, αναξιόπιστος, αναξιόχρεος, απατεώνας, κακοπληρωτής και φεσατζής”!!!

 

Μόνο που ο φτωχοποιημένος έλληνας δεν είναι μπαταχτσής κι αυτό γιατί θέλει αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει τα χρέη του εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ σίγουρα δεν είναι τουλάχιστον “αγιογδύτης” και “απατεώνας”!

 

Συμβουλεύουμε τους πολιτικούς να γνωρίζουν τη ετυμολογία των ελληνικών λέξεων, πριν ανοίξουν το στόμα τους και προσβάλουν έναν ολόκληρο λαό, ο οποίος περνάει τα πάνδεινα τα τελευταία πέντε χρόνια.

 

Και αλήθεια, ποιος ζήτησε συγχωροχάρτι; Ο έλληνας δανειολήπτης; Κανείς δεν ζήτησε συγχώρεση από τη κυβέρνηση. Αντίθετα, αυτή θα πρέπει να ζητήσει συγχώρεση από τους πολίτες της για τα όσα τους έχει βάλει να περάσουν.

 

Και αναζητώντας λύση στα “κόκκινα δάνεια”, ο κ. Δένδιας φυσικά και δεν νοιάζεται για τον έλληνα δανειολήπτη που αδυνατεί -λόγω κρίσης- να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Το κάνει για να σώσει τις τράπεζες.

 

Αυτό είναι ο καημός όλων των πολιτικών: η σωτηρία των τραπεζών!

 

Πάντως, είναι πραγματικά προκλητικό και εξωπραγματικό να μιλάει για συγχωροχάρτι όταν η κυβέρνηση

 

έχει ήδη δώσει συγχωροχάρτι στα πολιτικά κόμματα για τα δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων που είχαν πάρει από τις τράπεζες

 

φρόντισε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να καλύψει όλους τους τραπεζίτες και πολιτικούς που έδωσαν και πήραν τα “κομματικά θαλασσοδάνεια”

έσπευσε να διαγράψει τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, επιβάλλοντας στους έλληνες τα πληρώσουν τα δάνεια που πήρε ο Χρήστος Λαμπράκης!

 

Η περίφημη δήλωση “Μην περιμένουν οι μπαταχτσήδες συγχωροχάρτι από τη ρύθμιση για τα ‘κόκκινα’ δάνεια” την έκανε ο κ. Δένδιας, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ), κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο.

 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον χρόνο παρουσίασης του τελικού κειμένου της ρύθμισης, ο υπουργός Ανάπτυξης αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση θα το παρουσιάσει πριν από την προσεχή, 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), παρότι θα εκκρεμεί η τελική έγκριση της τρόικας για τις πρόνοιες που θα περιλαμβάνει.

 

Όπως σημείωσε ο κ. Δένδιας, η ρύθμιση δεν συνδέεται με τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), επειδή το σχέδιο, όπως ανέφερε, δεν θα επηρεάσει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι είναι ήδη διαμορφωμένη η άποψη εργασίας, υπενθύμισε ωστόσο ότι, εκτός από το υπουργείο Ανάπτυξης, το κείμενο θα συζητηθεί με τις τράπεζες, την ΕΚΤ και την τρόικα.

 

Danioliptes.gr