Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος θα μηνύσει τις τράπεζες για αισχροκέρδεια!

Τις αντοχές των δανειοληπτών δοκιμάζουν οι τράπεζες, οι οποίες καταφέρνουν να αισχροκερδούν σε βάρος τους ακόμη και όταν εκείνοι δηλώνουν την οικονομική τους αδυναμία!

 

Μετά την είσπραξη από την τράπεζα εξόδων «χρηματοδότησης», εξόδων «προέγκρισης δανείου», εξόδων «εξέτασης αιτήματος δανείου» και η επιβολή ποσού «προμήθειας» ή «εξόδων φακέλου» για συμβάσεις στεγαστικών δανείων, οι τράπεζες επιβάλλουν παρανόμως στους οφειλέτες και έξοδα για την έκδοση των βεβαιώσεων οφειλών ή των εγγράφων κίνησης των λογαριασμών.

 

Τα έξοδα αυτά ξεκινούν από 50 ευρώ και μπορεί και να φτάσουν έως και 200 ευρώ. Πρόκειται για «έξοδα» που παρανόμως επιβάλλονται και συνεχίζουν να εισπράττονται από τις τράπεζες και τα οποία οι δανειολήπτες μπορούν να τα διεκδικήσουν στις δικαστικές αίθουσες.

 

Και αυτό γιατί η νομοθεσία έχει κρίνει ως καταχρηστικές τις ρήτρες που έχουν σαν αποτέλεσμα τη διατάραξη της ισορροπίας των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των συμβαλλομένων σε βάρος του καταναλωτή. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι υπάρχει παντελής έλλειψη κρατικού ελέγχου στις τραπεζικές πρακτικές, ακόμα και σ’ αυτές που έχουν κριθεί παράνομες από τα δικαστήρια και αφορούν καθημερινές συναλλαγές που πραγματοποιούν χιλιάδες πολίτες.

 

Με στόχο να προστατέψει από την ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια των τραπεζών τους πολίτες που χειμάζονται από την οικονομική δυσπραγία και την ύφεση, ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος καλεί τα μέλη του αλλά και όλους τους πολίτες στην κατάθεση ομαδικών μηνυτήριων αναφορών κατά των παράνομων τραπεζικών πρακτικών. Σε μία προσπάθεια να μπει επιτέλους φρένο στην ασύδοτη αισχροκέρδεια που παρουσιάζουν οι τράπεζες,  τις οποίες το ελληνικό Δημόσιο ενίσχυσε με περισσότερα από 300 δις ευρώ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα γραφεία του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος στην οδό Δωδεκανήσου 10Β.

 

Danioliptes.gr