Αυτοκτόνησε αγρότης για δάνειο 3.300 ευρώ που όμως ήταν ενήμερο!

Στην απόγνωση οδήγησε η εκταμίευση ποσού από το λογαριασμό ταμιευτηρίου αγρότη δανειολήπτη για εξόφληση ενήμερου δανείου, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, ο αγρότης δεν είχε ληξιπρόθεσμα δάνεια σε τράπεζα αφού εξοφλούσε τους τόκους του Ανοιχτού Δανείου Αγροτών κανονικά χωρίς καθυστέρηση. Ομω5, η ίδια η τράπεζα μετέτρεψε το δανειακό του λογαριασμό σε ληξιπρόθεσμο, με το αιτιολογικό ότι είχε υπερβεί τα 70 του χρόνια και για να μην απορριφθεί η ανανέωση του δανείου του έπρεπε να φέρει ως εγγυητές τα άνεργα παιδιά του.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, το ποσό του δανείου ήταν μόλις 3.300 € και μέσα στο λογαριασμό του έμπαιναν επιδοτήσει και η σύνταξή του.
Υπενθυμίζεται ότι οι αγροτικές επιδοτήσεις δεν εκχωρούνται ούτε κατάσχονται σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο.

Σε επίκαιρη ερώτησή του προς τη Βουλή, αναφέρει ότι οι δικαιολογίες ότι το σύστημα φταίει που «ρούφηξε» όλο το υπόλοιπο του λογαριασμού αυτού, και μάλιστα μόλις κατατέθηκαν οι επιδοτήσει, δεν ευσταθούν, επειδή η ίδια η τράπεζα καθορίζει, εγκρίνει και θέτει σε εφαρμογή τις προϋποθέσει και τις συνθήκες λειτουργίας του αυτόματου μηχανογραφικού συστήματος αναλήψεων για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών των δανειοληπτών.

 

Danioliptes.gr