Ενώπιον της δικαιοσύνης η μήνυση για απάτη εναντίον τραπεζίτη από μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Στις αρχές του επόμενου έτους θα εκδικαστεί από το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, η μήνυση για απάτη που κατέθεσε δανειολήπτης – μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος εναντίον διευθυντή υποκαταστήματος μίας εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

 

Ο δανειολήπτης κατέθεσε μήνυση καθώς η τράπεζα του ενέκρινε καταναλωτικό δάνειο ύψους 30.000 ευρώ χωρίς εκείνος να καταθέσει αίτηση για έκδοση δανείου! Ο μηνυτής τονίζει στην αναφορά του ότι, όταν πήγε στην τράπεζα για να καταθέσει την αίτηση εξωδικαστικού συμβιβασμού κατά το νόμο 3869/2010 του ζήτησαν να υπογράψει κάποια έγγραφα, τα οποία όπως του είπαν, ήταν σχετικά με την υπόθεση του. Δεν του είπαν ότι, πρόκειται για την έκδοση νέου δανείου και δεν τον έπεισαν να σταματήσει την προδικασία του νόμου 3869/2010. Ο μηνυτής υπέγραψε τα επίδικα έγγραφα χωρίς να προλάβει να τα ελέγξει, διότι νόμιζε ότι έχουν σχέση με τη διευθέτηση των οφειλών του σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο.

 

Με τον τρόπο αυτό οι υπάλληλοι της τράπεζας προσπάθησαν να παραπλανήσουν τον δανειολήπτη για να υπογράψει μία καινούργια σύμβαση δανείου με τελικό σκοπό να εξαιρεθεί από την εφαρμογή του ανωτέρου νόμου για ρύθμιση και απαλλαγή των χρεών του απέναντι στην τράπεζα.

 

Άγνωστο παραμένει αν ο κατηγορούμενος τραπεζικός λειτουργούσε καθ’ υπόδειξη της διοίκησης της τράπεζας ή επρόκειτο για δική του πρακτική. Όπως και να έχει, η υπόθεση πήρε το δρόμο για τη δικαιοσύνη και εκεί θα κριθούν αυτές οι καταχρηστικές και παράνομες πρακτικές των τραπεζών εις βάρος των δανειοληπτών που προσφεύγουν στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

 

«Πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός των τραπεζών εις βάρος των δανειοληπτών. Οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να διεκδικούν το δίκιο τους προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη χωρίς να φοβούνται τις τράπεζες» τονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς. Τονίζει ότι μήνυση αυτή κατατέθηκε το 2012 και δεν είναι και η μοναδική. “Ξεκινήσαμε εδώ και πολύ καιρό τον αγώνα εναντίον των παράνομων πρακτικών των τραπεζών που έχουν ως στόχο την αφαίμαξη των πελατών τους” αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Danioliptes.gr