20 εκατ. ευρώ για στήριξη αστέγων – 80 εκατ. ευρώ για δωρεάν τάμπλετ και λαπτοπ!

Ενώπιον της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής κρίσης μεταπολεμικά βρίσκεται η Ελλάδα και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης προκαλούν σε δράσεις αλλά και δαπανώμενα ποσά.

 

Τη στιγμή που θέτει σε εφαρμογή ειδικές δράσεις για τους αστέγους (επιδότηση έως 11.000 ευρώ κατ’ άτομο για στέγαση – επανένταξη στην αγορά, κουπόνια αγοράς τροφίμων, γεύματα κ.ά.) συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ ενώ παράλληλα προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματος παροχής δωρεάν laptop ή tablet και ίντερνετ σε όσους παίρνουν το κοινωνικό μέρισμα συνολικού προυπολογισμού 80 εκατ. ευρώ.

 

Παράλληλα με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που ξεκινά πιλοτικά τον Οκτώβριο, μοιράζει δωρεάν τάμπλετ, λάπτοπ και ίντερνετ προκειμένου να μειωθεί ο ψηφιακός αναλφαβητισμός!

 

Στα προγράμματα που ανακοίνωσαν ο υφυπουργός Β. Κεγκέρογλου και η γ.γ. Πρόνοιας Ε. Μπέκου περιλαμβάνονται η ενίσχυση των φορέων που παρέχουν συσσίτια και γεύματα, με 4,5 εκατ. ευρώ, η διάθεση τροφίμων με «κοινωνική επιταγή» σε 25.000 πολίτες, η προσαρμογή δομών αστέγων και τα κίνητρα για στέγαση και επανένταξη 1.200 άστεγων («κάλυψη» ενοικίου για ένα χρόνο με 180 ευρώ τον μήνα για ένα άτομο, 240 ευρώ για δυο άτομα και έως 280 ευρώ για οικογένεια, εξόδων επισκευής για υφιστάμενη κατοικία έως 3.600 ευρώ, αγορές οικοσκευής και βασικών αγαθών έως 1.500 ευρώ ανά άτομο και 2.000 ευρώ ανά οικογένεια, διατροφή και κάρτες μετακίνησης αξίας έως 200 ευρώ το μήνα ανά άτομο και 250 ευρώ ανά οικογένεια, κίνητρα προσλήψεων και αυτοαπασχόλησης με επιδοτήσεις έως 6.000 ευρώ κ.ά).

 

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα προσπαθεί να καταπολεμήσει το ψηφιακό χάσμα που υπάρχει στη χώρα και τον  ψηφιακό αναλφαβητισμό δαπανώντας για αυτό το σκοπό σχεδόν 80 εκατ. ευρώ, δηλαδή 4 φορές περισσότερα από όσα για την στήριξη των αστέγων!

 

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης» και αφορά όσους πήραν το κοινωνικό μέρισμα. Το ποσό στο οποίο θα αντιστοιχεί το κουπόνι θα φτάνει τα 480 ευρώ και για τις τρεις παροχές. 

Πιο αναλυτικά οι δικαιούχοι θα μπορούν να έχουν:

– Ιντερνετ για 12 μήνες 
– Tablet ή laptop με το οποίο θα μπορούν να καταρτισθούν στις βασικές δεξιότητες χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) από πιστοποιημένους εκπαιδευτές

Όσες επιχειρησεις θέλουν να μπουν στο πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 30/09.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους σε δικτυακό τόπο που θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

Danioliptes.gr