Φυλακή για τα… γκρίζα δάνεια του Τ.Τ.

Υπό κράτηση -για πρώτη φορά, μετά το… μπαράζ ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, τον περασμένο Ιανουάριο – έως και τη Δευτέρα, οπότε και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν, θα παραμείνουν ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγος του Αναστασία Βάτσικα, που δηλώνουν πλέον έτοιμοι να «παλέψουν» για να αποδείξουν την αθωότητά τους.

Οι άρτι αφιχθέντες εκ Λονδίνου (όπου ήταν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους) κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην ελληνική Δικαιοσύνη χθες, επτά μήνες μετά την άσκηση σε βάρος τους βαρύτατων διώξεων για άμεση συνέργεια σε απιστία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος κατ’ επάγγελμα. Προηγήθηκε η παραίτησή τους από το δικαίωμα έφεσης κατά της απόφασης του βρετανικού δικαστηρίου, που τον περασμένο Ιούλιο είπε «ναι» στην έκδοσή τους και η παράδοσή τους στις ελληνικές αρχές προχθές το βράδυ.

«Ήρθαν οικειοθελώς στην Ελλάδα για να συνεισφέρουν με στοιχεία στη διερεύνηση της υπόθεσης», τόνισε ο συνήγορος τους Γ. Καψής κατά την προσαγωγή των εντολέων του στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, αρχικά ενώπιον του εισαγγελέα εκδόσεων Ιω. Αγγελή και εν συνεχεία ενώπιον του ειδικού ανακριτή Εγκλημάτων Διαφθοράς Γ Ανδρεάδη, στον οποίο θα λογοδοτήσουν τη Δευτέρα.

 

Όπως μάλιστα κατέστη σαφές από τις δηλώσεις του δικηγόρου τους, δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, θα δώσουν «μάχη» προσκομίζοντας στοιχεία για «να αποδείξουν ευρώ προς ευρώ πού πήγαν τα 17 εκατομμύρια» με τα οποία δανειοδοτήθηκαν από το Τ.Τ. Χρήματα που αρνούνται ότι πήγαν «στις τσέπες τους» αλλά, υποστηρίζουν, χρησιμοποιήθηκαν για τους σκοπούς που είχαν ληφθεί.

Αντίθετα, το κατηγορητήριο φέρει το ζεύγος να πιστοδοτήθηκε το 2009 μη πληρώντας τις τυπικές προϋποθέσεις και να διέθεσε σχεδόν το σύνολο των χρημάτων σε εταιρίες συμφερόντων του.

Στο πόρισμα-καταπέλτης της εισαγγελέα Πόπης Παπανδρέου υπογραμμιζόταν ότι περί τα 15 εκατ. ευρώ εκταμιεύθηκαν από τους δύο κατηγορούμενους-βασικούς μετόχους της δανειολήπτριας C&C International και διοχετεύθηκαν προς εξαγορά τριών δικών τους κυπριακών εταιριών, που είχαν αρνητική θέση. Σημειωνόταν δε ότι η δανειολήπτρια και το Τ.Τ. συνέστησαν από κοινού εταιρία με αντικείμενο την πράσινη ανάπτυξη, μέσω της οποίας εισπράχθηκε το 2010 νέο δάνειο 2,5 εκατ. ευρώ.

 

Danioliptes.gr