Στουρνάρας υπέρ Προβόπουλου ή κατά Χαρδούβελη;

Το εγκώμιο του Γιώργου Προβόπουλου έπλεξε χθες ο Γιάννης Στουρνάρας Για την ακρίβεια, εξήρε τη συνεισφορά του Προβόπουλου στην αναδιάταξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και στην αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ μίλησε και για την καλή συνεργασία που είχαν.

 

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, αυτή η αναφορά ενδέχεται να είναι μπηχτή του Γ. Στουρνάρα προς τον Γκίκα Χαρδούβελη ο οποίος δεν έχει πει ούτε μια καλή κουβέντα για τον προκάτοχο του στο υπουργείο Οικονομικών.

 

Ο Στουρνάρας που βρέθηκε στη Φρανκφούρτη για το καθιερωμένο μίτινγκ των κεντρικών τραπεζιτών με τον Μάριο Ντράγκι, διοργάνωσε ειδική συνάντηση με τους έλληνες εργαζομένους στην ΕΚΤ. Εκεί, δεν μίλησε μόνο για τον Προβόπουλο αλλά και για τους Έλληνες της ΕΚΤ (περί τους 100 παρακαλώ). Αυτό, αφού επιχείρησε να τους κάνει τη σχετική ένεση αισιοδοξίας λέγοντας κάτι του τύπου «ανεβήκαμε την ανηφόρα, αλλά έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας, γι’ αυτό η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί με πείσμα».

 

Ο Στουρνάρας όχι μόνο διαβεβαίωσε τους εργαζομένους ότι η πόρτα του είναι πάντα ανοικτή, αλλά τους έδωσε και το e-mail του! Σημειώνω ότι πολλοί από τους παλαιότερους υπαλλήλου της Τραπέζης της Ελλάδος «χτυπούν» μετάθεση στην ΕΚΤ.

Ο διοικητής της ΤτΕ τους υποσχέθηκε ότι δεν θα τους εμποδίσει βάζοντας ποσοστώσεις, αλλά ότι επαφίεται στον πατριωτισμό τους πως κάποτε θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Όπως το έθεσε, «αν ο Μανωλάς ήθελε να παίξει μπάλα στη Γιουβέντους, ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να τον σταματήσει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα επιστρέψει για να παίξει μπάλα στην Εθνική».

 

Και για όσους αναρωτιούνται πού χάθηκε ο πάλαι ποτέ κορυφαίος τραπεζίτης της χώρας, να σημειωθεί ότι ο Γ. Προβόπουλος δεν μπορεί να απασχοληθεί πουθενά πριν την παρέλευση τουλάχιστον ενός χρόνου από την ημέρα της αποχώρησης του από την τράπεζα.

Αυτό ορίζεται από τη συμβατική του υποχρέωση και για αυτό άλλωστε έλαβε και μεγαλύτερη αποζημίωση.

 

Danioliptes.gr