Τα τρία νομοθετήματα για τα «κόκκινα» δάνεια κι η τύχη του ν. Κατσέλη

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την τύχη του νόμου Κατσέλη, όπως διαρρέεται το τελευταίο χρονικό διάστημα και επιβεβαιώθηκε δια στόματος υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια.

 

Ο κ. Δένδιας, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση του νόμου, υποστήριξε: «Δεν έχουμε καμία λογική κατάργησης ή επικύρωσης νομοθετημάτων που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση. Έχουμε μια ολιστική αντιμετώπιση στο φαινόμενο. Από εκεί και πέρα είναι αυτονόητο ότι ο Έλληνας πολίτης, που υπήρξε θύμα της κρίσης χωρίς να ευθύνεται ο ίδιος, πρέπει να προστατευτεί».

Για τις ρυθμίσεις που αφορούν τα «κόκκινα» δάνεια ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες δεν επικεντρώνονται στην κατάργηση ή στη μη κατάργηση νόμων και διατάξεων, αλλά στη δημιουργία ενός συνολικού νομικού πλαισίου, το οποίο θα αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της κρίσης και, δεύτερον, θα αντιμετωπίζει θετικά το επιχειρείν. Κατά τον κ Δένδια, το νομοθέτημα για τα «κόκκινα» δάνεια είναι ένα νομοθέτημα αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων. Διαφορετικό νομοθέτημα είναι το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων, καθώς και το πτωχευτικό δίκαιο των ιδιωτών.

Όπως είπε ο υπουργός στη συνέντευξη που έδωσε στην «κυριακάτικη δημοκρατία», τα νομοθετήματα θα είναι τρία: το πρώτο θα είναι για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια και θα είναι έτοιμο μετά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα τον Οκτώβριο, το δεύτερο για τα στεγαστικά αμέσως μετά τον Νοέμβριο και το τρίτο για το πτωχευτικό δίκαιο, προς το τέλος του έτους. Το τρίτο νομοθέτημα θα περιλαμβάνει προβλέψεις για πρώτη φορά για τις πτωχεύσεις ιδιωτών και τροποποιήσεις για το πτωχευτικό δίκαιο των νομικών προσώπων, δίνοντας δεύτερη ευκαιρία σε επιχειρήσεις και επιχειρηματικές που έχουν πτωχεύσει ακουσίως να επαναδραστηριοποιηθουν.

 

Διαβάστε σχετικά:

Θρίλερ με τους πλειστηριασμούς ακινήτων. Στο Νόμο Κατσέλη αναζητούν καταφύγιο τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

 

 

Danioliptes.gr