Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αναλαμβάνει ο υπουργός Οικονομικών

του Δημήτρη Ουζουνίδη

Επαναδιαπραγμάτευση; Απαγκίστρωση; Θυμάστε αυτά τα βαρύγδουπα λόγια των Α. Σαμαρά, Ε.Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη προεκλογικά; Ξεχάστε τα.  Προέχει το ξεπούλημα της χώρας για την τριανδρία που μας κυβερνά. Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανακοινώσουν οι τρεις της κυβέρνησης ότι με συνοπτικές διαδικασίες θα ξεπουληθούν δημόσιες εταιρίες που είναι κερδοφόρες, όπως ο ΟΠΑΠ, ο οργανισμός κρατικών λαχείων, η ΕΥΑΘ, η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και την απόδοση σε ιδιώτες λιμανιών και αεροδρομίων και άλλων εγκαταστάσεων και μονάδων που ανήκουν στο δημόσιο.

Τρίβουν τα χέρια τους οι ξένες εταιρείες κυρίως οι γερμανικές για τα φιλέτα του δημοσίου που θα αποκτήσουν έναντι πινακίου φακής. 

Ηδη, μια γερμανική εταιρία εκδήλωσε ενδιαφέρον για την αγορά της ΔΕΗ, ενώ κάτω από το τραπέζι άρχισαν ήδη να γίνονται οι συμφωνίες για το ξεπούλημα κερδοφόρων δημοσίων εταιριών στους ιδιώρες.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα αναλάβει το έργο του ξεπουλήματος και ήδη επιχείρησε να προετοιμάσει ψυχολογικά τους Ελληνες πολίτες να το καταπιούν χωρίς να αντιδράσουν με σχετικές δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα, Φαϊνάνσιαλ Τάιμς. ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν πηγαίνει καλά και ότι θα πρέπει να προσπαθήσει σκληρά ο ελληνικός λαός για να δει φως στο τούνελ, το οποίο, όπως είπε, θα είναι μακρύ. 

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βόρειας Ελλάδας θα συνεχίσει να υψώνει φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στους ανθρώπους που επιχειρούν να ξεπουλήσουν την Ελλάδα για να σώσουν τις αδηφάγες τράπεζες και το τομάρι τους.

 

Τμήμα Ειδήσεων  Radio 1 Daniolipton