Φρένο στις παράνομες τακτικές των τραπεζών βάζουν τα ελληνικά δικαστήρια

Δεν είναι ούτε οι πρώτες αλλά δε θα είναι και φυσικά οι τελευταίες δικαστικές αποφάσεις, που παρουσιάζει το danioliptes.gr, που προστατεύουν τους δανειολήπτες από τις παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών.

 

Πρόσφατα, λοιπόν, εκδόθηκαν τρεις αποφάσεις με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων υπέρ των δανειοληπτών – μελών του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, για την μη τήρηση της Κοινοτικής Οδηγίας 98 / 7 / Ε.Κ. Αντίστοιχα, δεκτές έγιναν και οι τρεις ανακοπές κατά διαταγής πληρωμής που εξέδωσαν ισάριθμες τράπεζες κατά έτερων των δανειοληπτών – μελών του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος. Και οι συγκεκριμένες αποφάσεις έλαβαν στο σκεπτικό τους την μη τήρηση της Κοινοτικής Οδηγίας Κοινοτικής οδηγίας 98 / 7 / Ε.Κ., που επιφέρει επιπλέον ημερήσια επιβάρυνση 1,3889% στο δανειολήπτη.

 

Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν την απόδειξη – και όχι τη μοναδική – ότι ο νόμος 3869/2010, όπως αυτός τροποποιήθηκε από τον νόμο 4161/2013, είναι το μοναδικό καταφύγιο του δανειολήπτη ώστε να προστατέψει την περιουσία του από τις εισπρακτικές διαθέσεις των τραπεζών, που συχνά καταφεύγουν σε παρανομίες για να τις εξυπηρετήσουν. Είναι λοιπόν, χρήσιμο να αντιληφθούν οι «αρχιτέκτονες» του νέου σχεδίου για τη διευθέτηση του ιδιωτικού χρέους, ότι ο περίφημος νόμος Κατσέλη πρέπει να αναμορφωθεί και όχι να καταργηθεί. Αντίστοιχα παραδείγματα προστασίας των δανειοληπτών – μελών του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, μπορούν να αναφερθούν πολλά προκειμένου να πείσουν για την ανάγκη προστασίας των υπερχρεωμένων Ελλήνων από τις τράπεζες, που πλούτιζαν και πλουτίζουν σε βάρος τους.

 

Danioliptes.gr