Εξώδικη διαμαρτυρία του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών ΒΕ στην BMW BANK για την μη τήρηση της Κοινοτικής Οδηγίας

Σε συνέχεια των αντίστοιχων πρωτοβουλιών του εναντίον των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου να πράξει τα νόμιμα η ελληνική Δικαιοσύνη, ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, προχώρησε στην αποστολή εξώδικης διαμαρτυρίας στην διοίκηση της BMW AUSTRIA BANK GMBH.

 

Η αποστολή της εξώδικης διαμαρτυρίας έγινε προς τη συγκεκριμένη τράπεζα, που εδρεύει στην Αυστρία αλλά έχει ιδρύσει υποκαταστήματα της, και στη χώρα μας. Μάλιστα, η 12σέλιδη  διαμαρτυρία καθώς και η μετάφραση της στην ελληνική γλώσσα επιδόθηκε για «γνώση και συνέπειες” στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης (όπως φαίνεται και στην εικονιζόμενη έκθεση επίδοσης εξωδίκου).

 

 

Η εξώδικη διαμαρτυρία αφορά στην μη τήρηση της Κοινοτικής Οδηγίας 98 / 7 / Ε.Κ, που ορίζει τον νόμιμο τρόπο υπολογισμού του τόκου.

 

Αφορμή η δανειακή σύμβαση δανειολήπτη – μέλους του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος από το υποκατάστημα της αυστριακής τράπεζας στη Γλυφάδα, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι δεν τηρείται η παραπάνω Κοινοτική Οδηγία με αποτέλεσμα ο δανειολήπτης να ζημιώνεται με επιπλέον τόκο 1,3889% ημερησίως.

 

Ο δανειολήπτης έχει λάβει δάνειο ύψους 22.800 ευρώ για την αγορά αυτοκινήτου, που συγκαταλέγεται ως καταναλωτικό δάνειο από το υποκατάστημα της συγκεκριμένης τράπεζας.

 

 

Να σημειωθεί ότι η υπηρεσία BMW Financial Services εξειδικεύεται στην παροχή χρηματοοικονομικών προϊόντων για τους πελάτες του Ομίλου BMW. Με τη δραστηριότητα της, η BMW Hellas έχει προσεγγίσει ως πελάτης της, όσους αγοράζουν με χρηματοδότηση οχήματα BMW & Mini προκειμένου να επιλέγουν την υπηρεσία BMW Financial Services.

 

Όπως όμως αποδείχτηκε αν και αυστριακή η τράπεζα αυτή, δεν τηρεί την επίμαχη Κοινοτική Οδηγία, όπως άλλωστε κάνουν σε μεγάλο βαθμό και οι ελληνικές συστημικές τράπεζες, ζημιώνοντας τον δανειολήπτη – πελάτη τους.

 

Τη διαδικασία της υποβολής εξωδίκων αλλά και μηνυτήριων αναφορών προς τα υποκαταστήματα των 4 συστημικών τραπεζών, τα οποία δεν τηρούν την Κοινοτική Οδηγία και έχουν δανειοδοτήσει μέλη του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό ο Σύλλογος. Στις συγκεκριμένες συμβάσεις παραβιάζεται η σχετική νομοθεσία σύμφωνα με την αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου ΑΠ 430/2005, καταστρατηγώντας την κοινοτική οδηγία που ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο με υπουργική απόφαση.

 

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος ζητά λοιπόν, την εξόφληση των ποσών που παρακράτησε η τράπεζα εν γνώσει της και με δόλο από τον κάθε δανειολήπτη/πτρια που η δανειακή του σύμβαση περιλαμβάνει τον παραπάνω όρο.

 

Διαβάστε επίσης:

Εξώδικα προς τις τράπεζες να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς τους… δανειολήπτες

 

Danioliptes.gr