Attica Bank: Αναζητεί νέους επενδυτές

Στις 10 Δεκεμβρίου θα επαναληφθεί η γενική συνέλευση της Attica Bank, η οποία διεκόπη εκ νέου χθες, προκειμένου να αξιοποιηθεί ο επόμενος μήνας για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενους στρατηγικούς επενδυτές.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για νέους υποψήφιους επενδυτές που δεν είχαν εκφράσει προηγουμένως ενδιαφέρον και άρα χρειάζεται χρόνος για πς σχετικές συνομιλίες. Η πίστωση χρόνου που δίνεται διευκολύνει και τις αλλαγές που προωθεί η διοίκηση υπό το διευθύνοντα σύμβουλο Γκίκα Μάναλη, με στόχο τη ριζική αναδιάρθρωση της τράπεζας.

Η χθεσινή συνέλευση ήταν συνέχεια της διακοπείσας στις 13 Οκτωβρίου και θα συνεχιστεί στις 10 Δεκεμβρίου, όπως επιτρέπει ο νόμος, για να οριστικοποιήσει το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης ύψους 434 εκατ. ευρώ. Πηγές της τράπεζας σημειώνουν ότι καταγράφεται σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον και οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ώστε στο διάστημα του ενός μήνα, εκτιμάται ότι θα υπάρξει πρόοδος. Σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, δίνεται ο χρόνος στην Attica Bank να συμφωνήσει με στρατηγικό επενδυτή που θα δώσει στην τράπεζα προστιθέμενη αξία και τεχνογνωσία.

Η τράπεζα, μετά το βήμα του επανακαθορισμού των αρμοδιοτήτων του διοικητικού συμβουλίου, προχωρά σε σειρά κινήσεων αναδιοργάνωσης που θα εκσυγχρονίσουν τις δομές και τη λειτουργία της. Την προηγούμενη εβδομάδα η διοίκηση ανέθεσε σε τρεις συμβουλευτικές εταιρείες, τις Boston Consulting Group, Egon Zehnder International και Planet, το σχεδιασμό που κρίνεται αναγκαίος για αλλαγές στη συνολική οργανωτική δομή της Τράπεζας Αττικής, τη στελέχωση και την εταιρική διακυβέρνηση.

 

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ