Να προστατεύεται η πρώτη κατοικία

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι πληθαίνουν οι φωνές που αντιστέκονται στην τραπεζοκρατία και στην ασυδοσία εξουσίας-τραπεζών απέναντι στους πολίτες. 

Η αποχή των δικηγόρων, η διαμαρτυρία των δικαστικών και ένα σωρό οργανισμοί που μέχρι τώρα τηρούσαν σιγή ιχθύος αλλά πλέον βγαίνουν μπροστά και στηρίζουν το αυτονόητο, δηλαδή να μην παραδώσουμε τα κλειδιά των σπιτιών μας στους τοκογλύφους, σε συνδυασμό με ερωτήσεις ευρωβουλευτών, όπως ο Κώστας Χρυσόγονος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Νότης Μαριάς των ΑΝΕΛ για όσα διέπραξαν η τρόικα και οι μνημονιακές κυβερνήσεις σε βάρος όλων μας είναι ελπιδοφόρα μηνύματα. 

 

Στις φωνές αυτές προστέθηκε και το Επιμελητήριο Αθηνών που καταγγέλλει ότι από το νέο νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης μόνες κερδισμένες θα είναι οι τράπεζες. 

 

Αποδυναμώνονται τα δικαιώματα πολιτών, επαγγελματιών και επιχειρηματιών στη δικαστική διεκδίκηση του δικαίου τους έναντι των τραπεζών, με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τονίζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και εκτιμά ότι υποβαθμίζεται η διαδικασία απόδοσης δικαιοσύνης.

 

Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό τί επιδιώκουν η πολιτική και τραπεζική εξουσία ούτε καν από τους ανθρώπους που στο κάτω κάτω αμείβονται αδρά για να υπερασπίζονται τα δικαιώματα του πολίτη.. Η αναγκαστική εκτέλεση (πλειστηριασμοί κ.λπ.) που επιδιώκει να περάσει η κυβέρνηση με τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, εξυπηρετούν αποκλειστικά τις τράπεζες σε βάρος κάθε άλλου δανειστή, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

Aπό το νομοσχέδιο προβλέπεται συγκεκριμένος προσδιορισμός του πλειστηριασμού τα αργότερο εντός οκτώ μηνών από την ημέρα της κατάσχεσης, ενώ απλοποιείται και το σύστημα υποβολής προσφορών στον πλειστηριασμό.
Για τις τιμές (όπως έχει ήδη αναφερθεί) των ακινήτων κατά τον πλειστηριασμό, αυτές θα είναι στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας, στο δεύτερο στάδιο θα είναι στο 1/2 και μετά πάμε στο 1/3.

 

Διάφορες οργανώσεις ζητούν τριετή αναστολή των πλειστηριασμών. Εμείς ζητάμε το αυτονόητο. Να προστατεύεται πάντα η πρώτη κατοικία των πολιτών ως αναφαίρετο στοιχειώδες δικαίωμα και να μην μπορούν το Δημόσιοι ή οι τραπεζίτες να την κατασχέσουν και να τη βγάλουν στο σφυρί για μικροποσά. 

 

Επιστολή μας προς Βρυξέλλες

Γνωρίζουμε ότι φωνή βοόντος εν τη ερήμω, αλλά πλέον ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι άνθρωποι του Μνημονίου μπορεί να ωφελεί μεν τους ίδιους τώρα με την υπερκερδοσκοπία αλλά απειλεί να τινάξει τα ίδια τα συμφέροντά τους στο μέλλον, όσο οι τράπεζες δεν είναι συνεργάσιμες με τους δανειολήπτες. 
 

Ο Σύλλογός μας έχει ήδη ενημερώσει τόσο την Κομισιόν όσο και το ΕυρωπαΪκό Κοινοβούλιο για όσα εγκλήματα διαπράττονται σε βάρος όλων όσων έχουν οφειλές απέναντι σε τράπεζες και επίσημη Πολιτεία. Ολες οι παρανομίες, όλες οι πρακτικές τοκογλυφίας περιέχονται στην επιστολή μας προς τους αρμόδιους στις Βρυξέλλες.

 

Τότε, η επιστολή μας φαίνεται ότι δεν συγκίνησε ιδιαίτερα τους Ελληνες ευρωβουλευτές που μόλις τώρα και με κάπως επιπόλαιο τρόπο σε σημείο λαϊκισμού επιχειρούν όχι τόσο να ζητήσουν εξηγήσεις για όλα αυτά τα εγκλήματα αλλά πιο πολύ να επικρίνουν την ΕΕ προφανώς όχι τόσο κινούμενοι λόγω ευαισθησίας προς τους υπερχρεωμένους συνανθρώπους τους όσο για επικοινωνιακούς σκοπούς, καθώς φαίνεται ότι η ώρα των βουλευτικών εκλογών δεν αργεί. 

 

danioliptes.gr