Βιοτέχνες: «Ωμός εκβιασμός σε βάρος της Ελλάδος»

Για ωμό εκβιασμό της τρόικα σε βάρος της Ελλάδας, που έχει δώσει εξετάσεις σε πολλούς τομείς και τις έχει περάσει με επιτυχία, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Παναγιώτης Παπαδόπουλος. 

 

«Ο χρόνος γίνεται ολοένα πιο πιεστικός για τη χώρα με την τρόικα να εγείρει παράλογες αξιώσεις, δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στο θρίλερ που εξελίσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα προκειμένου να επιστρέψουν οι δανειστές της χώρας και να κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση.

 

Παράλογη και αναποτελεσματική απαίτηση των δανειστών είναι η αύξηση των κατώτατων συντελεστών ΦΠΑ, η οποία δεν πρόκειται να συνεισφέρει στην αύξηση των δημόσιων εσόδων. Η αγορά έχει στραγγίξει, η φοροδοτική ικανότητα των ελλήνων έχει εξαντληθεί. Είναι βέβαιο ότι ενδεχόμενες νέες αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες δεν βοηθούν στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, επισημαίνοντας ότι με τις αξιώσεις αυτές δεν θα πληγεί μόνο ο τουρισμός που είναι από τους ελάχιστους κλάδους που παρουσιάζει άνοδο εν μέσω κρίσης, αλλά και άλλοι ευαίσθητοι τομείς.

 

«Δυστυχώς οι κύριοι της τρόικα δεν μπορούν να αντιληφθούν τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής Ελλάδας με αποτέλεσμα να επαναφέρουν θέμα κατάργησης της έκπτωσης 30% του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου» αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος τονίζοντας ότι η τρόικα προσπαθεί να δώσει τη χαριστική βολή στην ήδη σακατεμένη οικονομία της χώρας. 

 

Ο Σϋλλογός μας στέκεται στο πλευρό των βιοτεχνών όλης της Ελλάδας που αγωνίζονται να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους. Η ανακοίνωση από πλευράς Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης αποτελεί κραυγή απόγνωσης που τακτικά βγάζουν οι βιοτέχνες σε όλη την Ελλάδα. 

 

Λουκέτο και ένα εκατομμύριο άνεργοι

 

Αλλωστε, η ψυχρή λογική των αριθμών αποδεικνύει ότι η κατάσταση έχει προ πολλού ξεφύγει από κάθε έλεγχο σε ότι αφορά στην ομαλή λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πέρα από τις έρευνες που κατα καιρούς πραγματοποιούνται σε τοπικό επίπεδο από τα Επιμελητήρια και αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η Οικονομική Κατοχή της Ελλάδος σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους που αφορούν στην αγορά και στην πώληση προϊόντων στον ιδιωτικό τομέα -εξαιρουμένων των golden boys – υπάρχουν και οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί που δεν μπορούν άλλο να κρύβουν την αλήθεια. 

 

Μία στις τέσσερις εειχειρήσεις εξαφανίστηκαν και πάνω από ένα εκατομμύριο απολυμένοι κατα΄το 2008-2013, σύμφωνα με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ). 
 

«Η επιδείνωση των δεικτών έρχεται να μετριάσει, αν όχι να θολώσει τους διθυράμβους περί ανάκαμψης, πολύ δε περισσότερο της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος πρότεινε δημόσιες επενδύσεις σε ενέργεια, κατασκευές, υγεία, αγροδιατροφικό σύμπλεγμα και αλλού ώστε να αναπτυχθεί πραγματικά η οικονομία τόσο σε εθνικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

 

Οι δημόσιες επενδύσεις, όπως και η ύπαρξη συνεργάσιμων πολιτικών και τραπεζιτών προς τους πολίτες, η διακοπή της υπερφορολόγησης και της υπερχρέωσης και η απόδοση τιμωρίας σε όσους ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα αποτελούν πάγια αιτήματα (και) του Συλλόγου μας. 

 

Ομως, δυστυχώς, η έκθεση της ΓΣΕΒΕΕ αποτελεί άλλη μια φωνή διαμαρτυρίας προς ανθρώπους που δεν θέλουν να ακούσουν. 

 

danioliptes.gr