Φοροδιαφυγή 15 δισ. ευρώ από τις τράπεζες μέσω των offshore τους

Ρίγη εθνικής υπερηφάνειας μας πλημμύρισαν που η ελληνική σημαία κυμάτισε χθες στη Wall Street, στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Λογικό, αφού με τέτοιο πλιάτσικο που κάνουν τα golden boys με τους εν Ελλάδι συνεργάτες τους στο κουφάρι της ελληνικής οικονομίας γιατί να μην το γιορτάσουν;

 

Τα αρπακτικά της διεθνούς οικονομίας, οι κερδοσκόποι με τις off shore εταιρίες και τα vulture funds ξερογλείφονται για να καταβροχθίσουν την ελληνική οικονομία και έστησαν πάρτι για να τιμήσουν τους εν Ελλάδι υπηρέτες τους για τις άψογες υπηρεσίες που τους προσέφεραν μέχρι τώρα, επιβάλλοντος φορομπηχτική πολιτική και εδραιώνοντας το σαθρό τραπεζικό σύστημα σε βάρος των Ελλήνων και Ελληνίδων. 

 

Με τέτοιες χάντρες και καθρεφτάκια οι εν ΗΠΑ κερδοσκόποι επιχειρούν να πλάσουν την εικόνα των καλών επενδυτών που αγαπούν τη χώρα μας, αν και ήδη οι υποτιθέμενοι σωτήρες της ελληνικής οικονομίας κατέστησαν σαφές ότι δεν πρόκειται να επενδύσουν στη χώρα μας παρά μόνο στην περίπτωση που η ελεγχόμενη από τους κερδοσκόπους πολιτικοτραπεζική εξουσία δεν ολοκληρώσει τη θητεία της μέχρι τον Ιούνιο του 2016. 

 

Φοροδιαφυγή πολλών δισ. ευρώ από τις τράπεζες

 

Στο φαγοπότι που στήθηκε στο χρηματιστήριο συνέφαγαν τα αρπακτικά των vulture funds με τους εν Ελλάδι συνεργάτες τους και όσους υποκινούν ουσιαστικά τις αποφάσεις για τη λήψη αυτών των πρωτοφανών μέτρων με στόχο την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας και του λαού της. 

 

Μαντέψτε ποιος είναι ο καλύτερος συνεργάτης τους!

 

Φυσικά, οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες φροντίζουν χέρι -χέρι με το φορομπηχτικό κράτος να ξεζουμίζουν τους φτωχότερους και μεσαίας οικονομικής κατάστασης πολίτες και ταυτόχρονα να διευκολύνουν τους πλουσιότερους και τους κερδισμένους από την κρίση να φυγαδεύουν με διαδικασίες εξπρές τα κέρδη τους σε φορολογικούς παραδείσους μέσω των off shore εταιριών που έχουν ιδρύσει στο εξωτερικό και ετοιμάζουν τα συμβόλαια υφαρμπαγής των κατασχεμένων ακινήτων περιουσιών των Ελλήνων από τα υποτιθέμενα επενδυτικά ταμεία. 

 

Ιδού ποιοι είναι οι μπαταχτσήδες!

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για τη διαφθορά, οι τράπεζες ίδρυσαν παραρτήματα στους φορολογικούς παραδείσους και φροντίζουν να τις διαφημίζουν με τα έξοδα κερασμένα από τον Ελληνα υπερφορολογημένο. Σύμφωνα με την έκθεση, οι απώλειες για την εθνική οικονομία αγγίζουν τα 15 δισ. ευρώ ετησίως εξαιτίας της φοροδιαφυγής, όπως προκύπτει από τα πεπραγμένα της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο γενικός γραμματέας Γιώργος Ζούρλας.

 

Οπως δήλωσε σχετικά ο γενικός γραμματέας, «αν είχαν παταχθεί εγκαίρως αυτά τα κυκλώματα, ούτε η χώρα μας θα είχε αυτό το χρέος ούτε θα χρειάζονταν περικοπές μισθών και συντάξεων». 
 

 

Για το ζήτημα των offshore εταιρειών, επισημαίνεται ότι ελληνικές τράπεζες, έχοντας ιδρύσει υποκαταστήματα σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί από τον ΟΟΣΑ και το ΔΝΤ ως φορολογικοί παράδεισοι, προσφέρουν σε μόνιμους κατοίκους της Ελλάδας σειρά offshore τραπεζικών υπηρεσιών μέσω και σχετικών διαφημίσεων.

 

Τουλάχιστον έξι τραπεζικοί όμιλοι έχουν εκδώσει τέτοιους τίτλους και το αποδίδουν στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τον διεθνή ανταγωνισμό.
 

Ως προς τη φορολογική τους αντιμετώπιση, επισημαίνεται ότι οι μέτοχοι των offshore απαλλάσσονται από φόρο κληρονομίας, δωρεών και μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας ενώ κατοχυρώνεται η ανωνυμία των μετόχων. 
 

Η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας προτείνει να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές για τις εταιρείες στην Ελλάδα ώστε να αποτρέπεται η δραστηριότητα μέσω των offshore, να φορολογούνται οι Έλληνες μόνιμοι κάτοικοι της χώρας και στην Ελλάδα για το παγκόσμιο εισόδημά τους που προκύπτει από δραστηριότητα offshore εταιρειών. 
 

Προτείνεται επίσης, όσον αφορά στις εισαγωγές προϊόντων, να θεωρείται νόμιμο το τιμολόγιο που εκδίδεται από την προμηθεύτρια εταιρεία απευθείας στον συναλλασσόμενο και όχι μέσω offshore, να είναι υποχρεωμένοι οι των off shore να δηλώσουν προέλευση των χρημάτων τους και να φορολογούνται όπως όλοι οι άλλοι πολίτες και οι επιχειρηματίες.
 

Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που πρέπει να γίνει άμεσα είναι ο έλεγχος των offshore, καθώς υπολογίζεται ότι οι φόροι θα είναι πάνω από δύο δισ. ευρώ.

 

Οι τράπεζες αποδεικνύονται με βάση τα στοιχεία της έκθεσης οι μεγαλύτεροι μπαταχτσήδες όσον αφορά στη φοροδιαφυγή, καθώς όχι μόνο δεν πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν αλλά διευκολύνουν και τη φοροδιαφυγή για τους καλούς πελάτες τους.

 

Δεν είναι τυχαίο, αν λάβει κανείς υπόψη πόσο βρώμικο είναι το τραπεζικό σύστημα σε αυτή τη χώρα, ότι ο οργανισμός Διεθνής Διαφάνεια κατέταξε την Ελλάδα στην 69η θέση μεταξύ 175 χωρών στην ετήσια έκθεσή του για τη διαφθορά.

  

danioliptes.gr