ΕΕ: Εμ δεν δίνουν τα αδιάθετα ποσά, εμ ζητούν και επιστροφές από τους αγρότες!

Με μια λέξη που παραπέμπει σε οχετούς, πολύ άσχημες μυρωδιές θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πολιτική οικονομικής υποδούλωσης που ακολουθεί η Γερμανία και οι φίλοι της απέναντι στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς όχι μόνο αρνείται να επιτρέψει να δοθούν για δημόσιες επενδύσεις τα αδιάθετα ποσά που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά ζητεί και επιστροφές επιδοτήσεων προς τους αγρότες. 

 

Τα σατανικά μυαλά που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις στη Φρανκφούρτη, όπου εδρεύει η ΕΚΤ, και στις Βρυξέλλες, όπου εδρεύουν οι περισσότεροι θεσμοί της ΕΕ, φαίνεται ότι έχουν βάλει στόχο να αρπάξουν ότι μπορούν, καθώς με τις κινήσεις τους καθιστούν την κατάρρευση του οικοδομήματος της ΕΕ και της ευρωζώνης ταχύτερο. 

 

Τί γίνονται με τα αδιάθετα κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ρώτησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, τον αρμόδιο Επίτροπο, Πιερ Μοσκοβίσι, και η απάντηση που έλαβε ήταν ότι η Γερμανία πρέπει να εγκρίνει τη διάθεσή τους. 

 

Αυτό δεν θα γίνει. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel», ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ.Σόιμπλε απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο την πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.Γιούνκερ για τη χρήση 100 δισ. ευρώ που λιμνάζουν στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), ως εγγυήσεων προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση επενδύσεων.

 

Το επιχείρημα του Γερμανού υπουργού είναι ότι τα κεφάλαια του ESM έχουν ως αποστολή τη διάσωση του ευρώ σε ακραίες καταστάσεις και όχι τη χρηματοδότηση έργων, ενώ φέρεται να έχει δηλώσει, καυτηριάζοντας παρόμοιες σκέψεις για χρηματοδότηση επενδύσεων στην Ευρώπη, ότι «μερικοί χάνουν τον ύπνο τους, όταν γνωρίζουν πως κάπου παραπέρα υπάρχουν αναξιοποίητα χρήματα.

 

Ζητούν πίσω τις επιδοτήσεις από τους αγρότες

Σαν να μην έφτανα αυτά, «πόρτα» έφαγε η Ελλάδα στο αίτημα αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Ευρωπαικού Δικαστηρίου για το πακέτο Χατζηγάκη ύψους 424 εκατ. ευρώ.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι αργά ή γρήγορα κάποιες χιλιάδες αγρότες θα κληθούν να «περάσουν από το ταμείο» της εφορίας για να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το βράδυ της Τετάρτης το Ευρωπαικό Δικαστήριο εκδίκασε το ελληνικό αίτημα αναστολής εκτέλεσης της απόφασης, και απέρριψε πανηγυρικά την ελληνική αίτηση.

«Η πιθανότητα ευδοκίμησης των λόγων αναίρεσης» – πρόκειται για το άλλο ελληνικό αίτημα να ακυρωθεί οριστικά η καταδικαστική απόφαση του Σεπτεμβρίου – «δεν είναι αρκούντως μεγάλη, ώστε να δικαιολογεί την χορήγηση αναστολής», αναφέρει χαρακτηριστικά στο αιτιολογικό της 16σέλιδης απόφασης ο αντιπρόεδρος του Δικαστηρίου Κ.Λενάερτζ.

Τι δείχνουν αυτά τα λόγια; Οτι το ελληνικό αίτημα αναίρεσης, που πρόκειται να εκδικαστεί τον Απρίλιο του 2015, μάλλον θα έχει την ίδια τύχη με την αίτηση αναστολής. Και ότι αν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν ξεκινήσει άμεσα την ανάκτηση των πρώτων ποσών από τους «μεγαλοαγρότες» που ωφελήθηκαν περισσότερο από το πακέτο Χατζηγάκη, η χώρα κινδυνεύει με πρόστιμο, το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι φορολογούμενοι, και όχι μόνο οι αγρότες που ωφελήθηκαν την περίοδο 2008-2009.

danioliptes.gr