Μήπως πρέπει να γίνουμε πολίτες-κυνηγοί σκανδάλων;

Η ατιμωρησία των διεφθαρμένων εξουσιαστών πρέπει να αντιμετωπιστεί με δραστικά μέτρα, όπως η πρωτοβουλία από τον ίδιο τον πολίτη της αναζήτησης και της τιμωρίας όσων είναι υπεύθυνοι για όλα αυτά τα σκάνδαλα διαφθοράς, στα οποία ενέχονται πολιτικοί, golden boys τραπεζών και εταιριών και επιχειρηματίες. 

 

Η συσπείρωση των πολιτών απέναντι σε αυτή την καταστροφική λαίλαπα της ελίτ των τραπεζών και του πολιτικού κατεστημένου ώστε να μπούνε οι πραγματικά ένοχοι στη φυλακή είναι το ζητούμενο αυτό τον καιρό σε αυτό τον ευλογημένο τόπο. 

 

Στην Ισπανία, όπου υπάρχει ιστορικό κοινωνικής αλληλεγγύης, η κυβέρνηση βρίσκεται σε θέση άμυνας διότι συγκλονίζεται από την αποκάλυψη διαδοχικών σκανδάλων διαφθοράς. Στελέχη του κυβερνώντος δεξιού κόμματος ενέχονται σε σχεδόν όλα. Στην πάγια τακτική κάθε ελιτιστικής κυβέρνησης ανά τον κόσμο, η κυβέρνηση καταγγέλλει την αρνητική δημοσιότητα ως καμπάνια δυσφήμισης «από μεμονωμένα περιστατικά». 

 

Κι όλα αυτά χάρη στο δίκτυο πολιτών Xnet μιας συλλογικότητας που δημιουργήθηκε το 2008 με κύριο στόχο την ελευθερία και ουδετερότητα του ίντερνετ, την ελεύθερη κυκλοφορία των πληροφοριών και την οnline δημοκρατία. 

 

Η συλλογικότητα έχει αποκαλύψει μία πληθώρα σκανδάλων που έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση για τον λόγο ότι πλέον δεν μπορούν οι κυβερνώντες να κοιμούνται τόσο ήσυχοι τα βράδια.

«Θέλουμε να δώσουμε τέλος στη διαφθορά και να εκαθιερώσουμε συστήματα δημοκρατικού ελέγχου των θεσμών από τους πολίτες» δήλωσε σχετικά η εκπρόσωπος της συλλογικότητας, Σιμόνα Λεβί, στην «Εφημερίδα των Συντακτών». 

 

Στην Ελλάδα, η εξουσία βρίσκει διάφορους τρόπους μέσω της Δικαιοσύνης να κρύβει τα σκάνδαλά της. Ωστόσο, όσο η αντίδραση αυξάνεται, τόσο πιο δύσκολη θα καταστεί η θέση της διότι διαφορετικά θα συνεχίσει να μας πυροβολεί με μέτρα μέχρι τελικής μας πτώσεως. 

Ας παραμείνουμε ενωμένοι διότι ο αγώνας συνεχίζεται. 

 

danioliptes.gr