Ξεπουλάνε, αφού κατέστρεψαν, την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

του Δημήτρη Ουζουνίδη

Μοίρασαν θαλασσοδάνεια ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ μόνο για το 2011 στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, φέσωσαν νοικοκυριά με παράνομες πρακτικές, τα golden boys της Αγροτικής Τράπεςζας και τώρα ετοιμάζονται να φύγουν από την πίσω πόρτα, ρίχνοντας ως σφραγίδα του καταστροφικού έργου τους στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το ξεπούλημά τους.

 

Χθες το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε με τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, για να συζητήσουν το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας καθώς και την απορρόφηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την Εθνική Τράπεζα. Ολα αυτά τα deals αναμένονται με ανυπομονησία από τους κερδοσκόπους που επενδύουν στο ξεπούλημα και στη συγχώνευση για να καρπωθούν εκ νέου τεράστια ποσά δίχως να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους.

Υπάρχει κυβέρνηση να τιμωρήσει όσους ευθύνονται για την καταστροφή της Αγροτικής Τράπεζας και όσους ευθύνονται ηθικά για αυτοκτονίες πολιτών που καταστράφηκαν οικονομικά. Υπάρχει κυβέρνηση που θα βάλει χαλινάρια στις τράπεζες για να πάψουν να ξαπομυζούν άπληστα τα ελληνικά νοικοκυριά με χρέη μέσω παράνομων κερδοσκοπικών πρακτικών; Υπάρχει κυβέρνηση που θα βάλει μια τάξη σε αυτή την αθλιότητα με τα golden boys να ζούνε μια ζωή χαρισάμενη με πρωτοφανείς υψηλούς μισθούς στην Ελλάδα της κρίσης;

Τμήμα Ειδήσεων Radio 1 Daniolipton