Οι επτά κρίθηκαν ένοχοι για απιστία σε βαθμό κακουργήματος αλλά το δικαστήριο τους άφησε ελεύθερους, δίνοντας ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή τους. Τέθηκαν όμως περιοριστικοί όροι: υποχρεωτική εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής τους το πρώτο πενθήμερο του μήνα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Παράλληλα, το δικαστήριο, όπως αναφέρει το Έθνος, επιδίκασε στο Δημόσιο αποζημίωση 1.000 ευρώ, απόφαση που ανοίγει το δρόμο για διεκδικήσεις εναντίον τους στα πολιτικά δικαστήρια.
Η υπόθεση είχε έρθει στο φως τον περασμένο Ιανουάριο. Όλα ξεκίνησαν από τη συνταξιούχο εφοριακό, Αλίκη Κυριακάκη, η οποία αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί τους. Τους είχε καταγγείλει από το 2001, όταν δέχτηκε (σύμφωνα με τις καταγγελίες της) πιέσεις από τους εμπλεκόμενους να «σβήσει» σχεδόν όλο το χρέος μεγάλης εταιρίας, ύψος 36 εκατ. ευρώ.
Η Αλ. Κυριακάκη απέσυρε τις ολικές μειώσεις, επέβαλε τους φόρους και κατήγγειλε τους επτά. Υπέβαλε μήνυμα κατά παντός υπευθύνου. Οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν δυο φορές από το Εφετείο Κακουργημάτων αλλά ο Άρειος Πάγος άνοιξε ξανά την υπόθεση. Η τρίτη φορά που κάθισαν στο εδώλιο ήταν και η… φαρμακερή.
Η υπόθεση, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Το δικαστήριο έστειλε στην εισαγγελία αντίγραφο της δικογραφίας με νέες καταγγελίες που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.
Defencenet
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.