Σίγουρα δεν κάνω λάθος

Έχω ακούσει πάρα πολλούς που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ -κάθε άλλο- να τάσσονται κατά του Γιάννη Στουρνάρα, μετά την παρέμβαση, του περί ρευστότητας των τραπεζών, φυγής καταθέσεων κ.λπ.

 

Ήταν αυτονόητη και αναμενόμενη πάντως η αντίδραση του κεντρικού τραπεζίτη στο πυρ ομαδόν που δέχθηκε. Μια αντίδραση που δεν ήρθε με δηλώσεις ή με μια ανακοίνωση, αλλά μέσα από σωρεία υπερασπιστικών γι΄ αυτόν δημοσιευμάτων. «Ο Γιάννης έχει φίλους παντού», σχολίασαν όσοι γνωρίζουν περισσότερα.

 

Εξάλλου, ο ίδιος βλέπει ότι μπαίνει στο κάδρο κι αυτό κάθε άλλο παρά ευχάριστο είναι. Άσε που ακυρώνει σε μεγάλο βαθμό ακόμα και την περίπτωση να γίνει… πρωθυπουργός σε μια μεταβατική κυβέρνηση προσωπικοτήτων. Το όνομά του έπεσε στο τραπέζι, αλλά, επαναλαμβάνουμε, πρόκειται για σενάριο που δεν έχει τάχη.

 

Αντιθέτως, ο Στουρνάρας, που ακόμα και τώρα βάλλεται για τις «αμαζόνες», τα πανέμορφα κορίτσια που είχε συγκεντρώσει στο Υπουργείο Οικονομικών κρίμα γιατί ελάχιστα απ’ αυτά κατάφερε και πήρε στην ΤτΕ – βλέπει για άλλη μια φορά απέναντι του τον Προβόπουλο.

 

Όλοι ξέρουν ότι οι σχέσεις του με τον προκάτοχο του δεν είναι οι καλύτερες.

 

Και τώρα που εκείνος χαρακτηρίζεται ως persona non grata για την Κουμουνδούρου, ο Προβόπουλος συναντιέται με τον Τσίπρα και τον Δραγασάκη και μάλλον βρίσκεται προς αναζήτηση νέου δρόμου.

 

Όσο κι αν υπάρχουν φωνές που προειδοποιούν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο εναγκαλισμός του Προβόπουλου δεν θα οδηγήσει σε κάτι καλό και επ’ ουδενί τρόπω αυτό δεν θα βοηθήσει στην κίνηση που το κόμμα έχει ως μια προτεραιότητα. Να τα βρει με τους τραπεζίτες και να ανοίξει για τα καλά την πόρτα της ΕΚΤ και του Ντράγκι.

 

Μιας και λέμε για τον Ντράγκι και την ΕΚΤ, ήδη μετά το δημοσίευμά μας, την προηγούμενη εβδομάδα για τη συνεδρίαση της 20-23 Ιανουαρίου έχουν αρχίσει να διαδίδονται πληροφορίες ότι ο κεντρικός Ευρωπαίος θα αφήσει τα ελληνικά ομόλογα εκτός του πακέτου των αγορών της.

 

BIG DEAL ΑΠΟ DEAL NEWS