Νέα αντιλαϊκά μέτρα τριών δισ. ευρώ άμεσα προωθεί η κυβέρνηση

του Δημήτρη Ουζουνίδη

Υποσχέθηκαν επαναδιαπραγμάτευση, νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη και τελικά επιτείνουν την καταστροφή της Ελλάδας η εσωτερική «τρόικα»  σε άψογη συνεργασία με την τρόικα του εξωτερικού, καθώς ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ανακοίνωσε μέτρα τριών δισ. ευρώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες του Ιουλίου πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών των κρατών-μελών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

 

«Η κυβέρνηση πρέπει να δρομολογήσει την εφαρμογή μέτρων ισοδύναμων με τρία δισ. ευρώ τις επόμενες εβδομάδες, που αφορούν μέτρα του Μαρτίου» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από τις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στάθηκαν «ανελαστικοί» στην υλοποίηση των μέτρων στα οποία έχει δεσμευτεί η Ελλάδα για το 2012

 Ο υπουργός ανέφερε πως δεν έθεσε επισήμως το ζήτημα της επιμήκυνσης, αλλά τόνισε ότι «όταν έρθει η ώρα, θα τεθεί επιτακτικά, γιατί είναι δίκαιο», αδειάζοντας ουσιαστικά τους κυβερνώντες που υπόσχονταν επαναδιαπραγμάτευση των επαχθέστερων όρων του μνημονίου. 


Φοροκαταιγίδα μέσα στο καλοκαίρι

Αντί να αναζητήσει τρόπους ανάκαμψης της οικονομίας με γνώμονα τις αδικίες που προκάλεσε στον ελληνικό λαό η συσσώρευση πλούτου στα χέρια λίγων που τώρα δεν θέλουν να τον χάσουν με τίποτα, η εσωτερική τρόικα προωθεί νέα μέτρα που θα σωριάσουν χάμω τον γονατισμένο Ελληνα φορολογούμενο. Το χαράτσι για τα ακίνητα συνοδεύεται και από άλλα χαράτσια, την ώρα που οι δημόσιες σπατάλες συνεχίζονται αδιάκοπα, την ώρα που οι τραπεζίτες συνεχίζουν να πλουτίζουν εύκολα και γρήγορα σε βάρος του Ελληνα φορολογούμενου.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio 1 Daniolipton