Εδώ και τώρα εκκαθάριση όλων των οφειλών προς τράπεζες από όλους τους παράνομους όρους

Αγαπητοί συμπάσχοντες δανειολήπτες, μην τρέφετε αυταπάτες για όλους τους υποψηφίους βουλευτές όλων των κομμάτων διότι κανείς δεν θα σας χαρίσει τα δάνεια. Κι όσο εκείνοι υπόσχονται χωρίς να αντιλαμβάνονται την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι περισσότεροι Ελληνες, κρατήστε στο μυαλό σας πριν την κάλπη ότι η μόνη λύση είναι η εκκαθάριση κάθε οφειλής προς κάθε τράπεζα από τους παράνομους όρους στις δανειακές συμβάσεις. 

 

Εναν, μόνο έναν υποψήφιο, βουλευτή οποιουδήποτε κόμματος περιμένουμε για να ακούσουμε να κάνει μια πρόταση όπως αυτή που προτάσσει ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος για την εκκαθάριση των δανειακών οφειλών από όλους τους παράνομους, καταχρηστικούς και άκυρους όρους που η εφαρμογή τους καταστρατηγεί το Σύνταγμα της Ελλάδας και το κοινό ευρωπαϊκό δίκαιο. 

 

Κανείς δεν μιλά για αυτό, κανείς δεν έχει θέσει στο προεκλογικό πρόγραμμά του μια τέτοια ρύθμιση που αποτελεί το αυτονόητο, αυτό που υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ κάποτε ότι θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα. 

 

Ολοι λαμβάνουν υπόψη τα συμφέροντα των τραπεζών. Αλλοι περισσότεροι, άλλοι λιγότερο.  Λογικό! 

 

Πόσο σοβαρά όμως αντιλαμβάνονται, αν αντιλαμβάνονται, τα προβλήματα των δανειοληπτών αυτοί που τώρα ζητάνε την ψήφο τουλάχιστον πέντε εκατομμυρίων πολιτών που δεν αντέχουν άλλο να στερούνται το φαγητό τους για να πληρώνουν διπλάσια και τριπλάσια από όσα δανείστηκαν στις τράπεζες μόνο και μόνο για να μην τους αρπάξουν τα σπίτια και τα βγάλουν στο σφυρί;

 

Οσο οι υποψήφιοι περιοδεύουν, ψαρεύοντας ψήφους, οι τράπεζες δουλεύουν. Βροχή πέφτουν οι επιδόσεις κατασχετήριου με προσδιορισμό πλειστηριασμού εδώ και 20 ημέρες, δηλαδή από την πρώτη ημέρα του 2015, όταν ήρθη η απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Το θέμα όμως δεν φαίνεται να έχει συγκινήσει κανέναν υποψήφιο, δυστυχώς ούτε καν εκείνους που δηλώνουν ότι βρίσκονται στο πλευρό των πολιτών που πλήρωσαν και με το παραπάνω την κρίση των τραπεζών και των διεφθαρμένων διαπλεκόμενων επιχειρηματιών και πολιτικών που εξακολουθούν να διαφεντεύουν τις τύχες ενός ολόκληρου λαού και μιας χώρας που πολλοί στο εξωτερικό το χαρακτηρίζουν ως το καλύτερο μέρος στον πλανήτη. 

 

Ποιος υποψήφιος έχει πιάσει το σφυγμό του δοκιμαζόμενου πολίτη, των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας με αυτή την καταστροφική σε βάρος της πολιτική που ακολουθείται. 

 

Δεν υπάρχει καμία σοβαρότητα από τα κόμματα ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και δεν θα υπάρξει σοβαρότητα όσο τα κόμματα δεν αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα είναι ο παράνομος τοκογλυφικός τρόπος που δρούνε οι τράπεζες στην Ελλάδα. 

 

Η Βουλή δεν είναι χώρος εξασφάλισης άκοπου, γρήγορου και εύκολου πλουτισμού. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι πολιτικοί, ειδικά όταν αφορά τις τσέπες τις δικές τους και των φίλων τους, δεν αντιλαμβάνονται ότι η Βουλή είναι ο χώρος εκπροσώπησης των συμφερόντων του λαού και όχι των διαπλεκόμενων συμφερόντων σε βάρος του λαού.  

 

Ξαφνικά, όλοι υπόσχονται ότι θα καταθέσουν νομοσχέδιο για να ανακουφίσουν τους περίπου 70.000 δανειολήπτες που έλαβαν δάνεια σε ελβετικό φράγκο! Υπόσχονται κάτι που δεν έκαναν όταν έπρεπε, διότι το πρόβλημα με το ελβετικό φράγκο ξεκίνησε το 2007. Γιατί υπόσχονται; Για να συνεχίσουν να πλουτίζουν με τα δικά μας λεφτά και σε βάρος μας; 

 

Γιατί τόση πρεμούρα για 70.000 δανειολήπτες και σιγή ιχθύος από όλους για τις εξώσεις, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που ισχύουν εδώ και 20 ημέρες και αποτελούν οικογενειακή τραγωδία, όχι μία ή δύο αλλά εκατοντάδες και χιλιάδες μέσα στους επόμενους μήνες;

 

Δυστυχώς, πολλοί ψηφοφόροι πιστεύουν στις υποσχέσεις των υποψηφίων. Το θέμα όμως είναι τι θα γίνει από την επομένη των εκλογών; 

 

Η εκκαθάριση όλων των τραπεζικών οφειλών από όλους τους παράνομους, καταχρηστικούς και άκυρους όρους είναι η μόνη ρεαλιστική λύση για πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή και εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο ελληνικός λαός. 

 

Αν αυτό δεν τολμά να το κάνει κανένα κόμμα, ας βελτιώσει τον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προς όφελος των δανειοληπτών αντί να τον αχρηστέψει, όπως επιχείρησαν επί ματαίω οι διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Πικραμμένου και Σαμαρά. 

 

Οι παράνομοι άκυροι και καταχρηστικοί όροι στις δανειακές συμβάσεις να εξαλειφθούν. Κάθε άλλη λύση, προφανώς, δεν θα είναι προς όφελος των δανειοληπτών αλλά των τραπεζών και οι τραπεζίτες για άλλη μια φορά θα καμώνονται ότι δήθεν είναι μεγαλόψυχοι και μας χαρίζουν δάνεια που στην πραγματικότητα δεν έπρεπε ποτέ να είχαμε πληρώσει. Υπάρχοιυν χιλιάδες δικαστικές αποφάσεις και η κοινοτική νομοθεσία για τους παράνομους όρους στις δανειακές συμβάσεις πολιτών-τραπεζών. 

 

Δυστυχώς, αυτές τις αποφάσεις και τον ίδιο τον νόμο τα έκαναν κουρελόχαρτο οι πολιτικοί και οι τραπεζίτες φρόντισαν να τους ανταμείψουν πλουσιοπάροχα για αυτό και οι μεν στηρίζουν τους δε κι όλα αυτά με τα λεφτά των φορολογούμενων. 

 

Οταν θα βρεθούμε πίσω από το παραβάν ας μην θρέφουμε αυταπάτες. Κανένας πολιτικός, κανένα κόμμα δεν πρόκειται να μας χαρίσει τα δάνεια. Αναζητούνται επομένως πολιτικοί που θα νοιαστούν για το καλό των τουλάχιστον πέντε εκατομμυρίων δανειοληπτών και για το καλό του ελληνικού λαού. Από πολιτικούς που άλλα υποσχέθηκαν, και άλλα έπραξαν, ή δεν έπραξαν τίποτα, χορτάσαμε. 

 

danioliptes.gr