Φτάνει πια! Καθημερινές παράνομες υπερχρεώσεις από τράπεζες προς δανειολοήπτες

Καθημερινά με διάφορες παράνομες χρεώσεις, οι τράπεζες επιχειρούν να απομυζήσουν και το τελευταίο ευρώ των δανειοληπτών, στερώντας τους ακόμη και τα βασικά είδη που χρειάζονται για την επιβίωσή τους!

Ομως, ο καιρός αλλάζει, ο τροχός γυρίζει και οι συνεργάσιμοι δανειολήπτες ζητούν συνεργάσιμους τραπεζίτες και όχι το αντίθετο. 

 

Ο άνθρωπος θα κάνει οτιδήποτε για να επιβιώσει. Ακόμη και να παρανομήσει. 

 

Ομως, ένας τίμιος άνθρωπος δεν θα καταφύγει ποτέ στην παρανομία. 

 

Οι τράπεζες δεν έχουν τέτοια ηθιικά διλήμματα. Ακόμη και όταν είναι χορτάτες, παρανομούν και οι παρανομίες τους έχουν θύματα το σύνολο των Ελλήνων δανειοληπτών που αποτελούν τουλάχιστον το 75% του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδας. 

 

Μέλη του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος καταγγέλλουν ότι καθημερινά οι τράπεζες χρεώνουν μικρά ή μεγαλύτερα ποσά, διόλου πάντως ευκαταφρόνητα για τα υπερχρεωμένα και υπερφορολογημένα νοικοκυριά που έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά.

 

Με το έτσι θέλω, οι τράπεζες χρεώνουν τους δανειολήπτες για τα δικά τους δικαστικά έξοδα παρότι οι διμερείς εκδικάσεις των υποθέσεων δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. 

 

Π.χ. δάνειο που είχε υπόλοιπο 86.920 ευρώ στις 18 Απριλίου του 2014 στις 31 Δεκεμβρίου έφτασε στα 113.022 ευρώ διότι η τράπεζα χρέωσε στη δανειολήπτρια-μέλος του Συλλόγου τα δικαστικά έξοδα που η τράπεζα είναι επιφορτισμένη να καλύψει για την εκδίκαση της διμερούς υπόθεσης επί του δανείου. 

 

Πρόκειται για αύξηση του χρεωστούμενου ποσού κατά 26.102 ευρώ.

 

Είναι παράνομο να χρεώνει η τράπεζα το δανειολήπτη για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων της στα δικαστήρια! 

 

Ενα άλλο παράδειγμα είναι ότι οι τράπεζες χρεώνουν τους δανειολήπτες για τις τηλεφωνικές κλήσεις τους προς αυτούς με το απίστευτο ποσό των 15 ευρώ. Αναλογιστείετε πόσο φουσκώνει το χρέος στον λογαριασμό του δανειολήπτη με αυτό τον παράνομο τρόπο;

 

Οι παρανομίες των τραπεζών δεν σταματούν, επομένως, στους άκυρους και καταχρηστικούς όρους των δανειακών συμβάσεων (πανωτόκια, τόκοι υπερημερίας κλπ.) αλλά και για άλλα έξοδα που θα έπρεπε να καλύπτονταν από την ίδια την τράπεζα. Για παράδειγμα,  τράπεζα χρεώνει με το ποσό των 40 ευρώ παράνομα πάντα για τη λήξη προθεσμίας μιας επιταγής μολονότι εκείνη πληρώνεται από τον πελάτη. 

 

Οταν ο δανειολήπτης ζητεί εξηγήσεις για ποιο λόγο χρεώνεται παρανόμως 40 ευρώ από την τράπεζα για να κάνει τη δουλειά του, ο διευθυντής της τράπεζας φωναχτά απαντά ότι αυτό είναι το τιμολόγιο της τράπεζας και ψιθυριστά εξηγεί ότι «αν είμασταν έξω θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σας, αλλά εδώ μέσα, δηλαδή μέσα στην τράπεζα, είμαι υποχρεωμένος να πω αυτό που θέλει η τράπεζα». 

 

Επίσης, απαιτούν οι τράπεζες ένα ευρώ για τα εκτυπωτικά έξοδα ανά μήνα κίνησης κεφαλαίου ή δανείου. Αναλογιστείτε αν ένα δάνειο διαρκεί μερικά χρόνια, πόσα θα πληρώσει ο δανειολήπτης για να έχει το έγγραφο τυπωμένο. 

 

Το μαρτύριο της σταγόνας

 

Αυτά τα καθημερινά μικροποσά που χρεώνουν στους δανειολήπτες παράνομα οι τράπεζες συνιστούν ένα διαφορετικό μαρτύριο της σταγόνας. 

 

Οι δανειολήπτες που καταφθάνουν στον Σύλλογό μας, αναρωτιούνται με πόσους άλλους τρόπους μπορούμε να ρίξουμε το σύστημα, να σπάσουμε αυτό το απόστημα, όπως οι ίδιοι λένε, πέρα από τη βία. 

 

Μέσω της Δικαιοσύνης; 

 

Μέσω της επίσημης Πολιτείας;

 

Δυστυχώς, όλες  αυτές οι χρεώσεις γίνονται από τις τράπεζες με την ευλογία της επίσημης Πολιτείας, τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχει κανένας εντός Ελλάδας που να τιμωρήσει τις τράπεζες για το πλήθος των παρανομιών τους που ξεπερνούν σε φαντασία ακόμη και εκείνες των πιο απάνθρωπων τοκογλύφων. 

 

Υπάρχουν βεβαίως και οι ενημερωμένοι δανειολήπτες που αντιλαμβάνονται ότι τους χρεώνει επιπλέον ποσά με παράνομο τρόπο η τράπεζα, αλλά δεν είναι δυνατόν για καθημερινές παράνομες χρεώσεις να απευθύνονται διαρκώς στον Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος ή στον δικηγόρο τους. Ετσι υποκύπτουν και οι τράπεζες συγκεντρώνουν παράνομα χρήμα από παντού. 

 

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος απευθύνει για άλλη μια φορά έκκληση προς τους επόμενους 300 βουλευτές να ενώσουν τη φωνή τους για το καλό της συντριπτικής πλειονότητας του πληθυσμού της Ελλάδας και να βάλουν φρένο στις παρανομίες των τραπεζών, να τις τιμωρήσουν και να βάλουν μια τάξη στα πράγματα, ώστε πλέον οι τραπεζίτες να είναι συνεργάσιμοι προς τους δανειολήπτες και όχι να τους αφήνουν έρμαια των τοκογλυφικών διαθέσεων των τραπεζών. 

danioliptes.gr