Μια ημέρα απομένει για τις εκλογές και αξίζει να θυμηθούμε τί άφησε πίσω της η άνευ προηγουμένου φορομπηχτική πολιτική με βάση το Μνημόνιο αλλά και όσα ήθελαν οι τράπεζες και οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα σε βάρος του λαού. 

 

 

Τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας σε αριθμούς, καταγράφει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, παραθέτοντας 12 αριθμούς που δείχνουν γλαφυρά τον αντίκτυπο της, σε όλους τους τομείς της ζωής των Ελλήνων. 

Αναλυτικά τα στατιστικά που δημοσιεύει η WSJ:

25%
Τόσο έχει συρρικνωθεί η ελληνική οικονομία από τα μέσα του 2008 έως σήμερα.
 

25,8%
Το ποσοστό των Ελλήνων που είναι χωρίς δουλειά σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Αυτό σε απόλυτους αριθμούς σημαίνει 1,2 εκατομμύρια άνεργοι, με την τελευταία καταγραφή να είναι τον Οκτώβριο.
 

3η θέση
Είναι η θέση που κατέχει η Ελλάδα, μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, με τον περισσότερο πληθυσμό να βρίσκεται υπό τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με την Eurostat.
 

23,1%
Σύμφωνα με την Eurostat είναι το ποσοστό των Ελλήνων που ζουν στο όριο της φτώχειας κατά το 2013.
 

33,5% ή 77 δισεκατομμύρια ευρώ
Είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανθρώπων που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν και έχουν καθυστερήσει την καταβολή μιας δόσης για 90 ημέρες και πλέον.
 

83,9%
Το ποσοστό της πτώσης του χρηματιστηρίου από το 2008 έως σήμερα.
 

1 στους 4
Αναφορά στο κλείσιμο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από το 2008, ενώ η ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει πως είναι συνολικά 230.000 επιχειρήσεις.
 

9 φορές
Πόσες φορές χρειάστηκε να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες κατά το 2014 σε φόρους, σύμφωνα με όσα ορίζει ο προϋπολογισμός του κράτους.
 

7 φορές
Ο αντίστροφος αριθμός φόρων που πρέπει να πληρώσουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι σε σύγκριση με το 2009.

23%
Ο φόρος που πληρώνουν οι Έλληνες για τα περισσότερα αγαθά. Ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι 21,5% και της ΕΕ 20,5%.

100.000
Ο αριθμός των Ελλήνων επιστημόνων που έφυγαν για το εξωτερικό, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας.

 

danioliptes.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.