«Χέρι» και στους οφειλέτες του Δημοσίου βάζουν οι τράπεζες

Tου Δημήτρη Ουζουνίδη

Εξοφλήστε τους λογαριασμούς σας στο Δημόσιο μέσω της τάδε και της δείνα τράπεζας! Αυτή είναι η Ελλάδα του 2012 με το κράτος και τις τράπεζες να συνεργάζονται τόσο αρμονικά σε βάρος του Ελληνα πολίτη σε σημείο να επιδιώκουν να αρπάξουν όσα περισσότερα μπορούν, το μεν κράτος μέσω των εκκαθαριστικών και λοιπών χαρατσιών και οι τράπεζες σε ρόλο…μαστροπού να  διαφημίζουν πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες υποτίθεται ότι ο πολίτης μπορεί να εξοφλήσει τα χρέη στο Δημόσιο.

Τόσο καλά συνεργάζονται δηλαδή οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες. Φεσώνει το κράτος τον πολίτη και οι τράπεζες καραδοκούν για να τον φεσώσουν κι άλλο. 

Η διαφήμιση της Τράπεζας Πειραιώς στην ιστοσελίδα της είναι ένα απλό παράδειγμα. Η Τράπεζα Πειραιώς θέλει να βάλει χέρι πιο βαθιά στην τσέπη των φορολογούμενων και όσων γενικά οφείλουν χρήματα στο Δημόσιο με μια πιστωτική κάρτα, με την οποία θα μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη στο Δημόσιο έως και σε 12 δόσεις.  Φόρο Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων Έκτακτες Εισφορές και Τέλος Επιτηδεύματος Φόρο Ακινήτων (πρώην ΕΤΑΚ) Ειδικό Πρόστιμο ΥΠΕΚΑ (Ημιυπαίθριοι) Τέλος Υπαγωγής Ρύθμισης Αυθαιρέτων Ενιαίο Ειδικό Πρόστιμο Αυθαιρέτων, όλα εξοφλούνται, μέσω πιστωτικής κάρτας της Τράπεζας Πειραιώς! 

Τί σημαίνει αυτό; 

Ο φορολογούμενος αποκτά την πιστωτική κάρτα και πέρα από όσα χρωστά στο Δημόσιο, θα χρωστά και στην Τράπεζα επιτόκια και τόκους άγνωστο μέχρι ποιο ποσοστό που σημαίνει ότι θα πληρώσει όχι μόνο όσα χρωστά στο Δημόσιο, αλλά και στην Τράπεζα. Αυτή είναι η αγαστή συνεργασία κυβερνήσεων-τραπεζών. Αυτή είναι η «φιλεύσπλαχνη» μέθοδος των τραπεζών απέναντι στον ελληνικό λαό. 

Αντί να διαγράψουν χρέη και να αφήσουν τις παγίδες προς τους φτωχούς πολίτες, οι τράπεζες θέλουν να κυριαρχήσουν παντού, να αντικαταστήσουν το κράτος. Μας περνάνε για ηλίθιους;

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio 1 Daniolipton