Αν οι δημόσιοι υπάλληλοι κρατάνε όρθιο το παρασιτικό σύστημα κάποιων να τρώνε με χρυσά μαχαιροπίρουνα σε βάρος όλων των υπολοίπων κατοίκων της χώρας, η λογική της παρασιτοκρατίας,των πελατειακών σχέσεων, της ρέμουλας και της μίζας δεν εξέλειψε ποτέ από την Ελλάδα και σε συνδυασμό με την αισχροκέρδεια αποτελεί αποτελεσματικό όπλο για την εσκεμμένη ή ακούσια καταστροφή μιας ολόκληρης κοινωνίας, ίσως δε και ενός λαού, στην προκειμένη του ελληνικού.

 

Την ώρα που οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης έχουν ξεθωριάσει και οι κυβερνώντες χορεύουν κανονικά στους ρυθμούς των τραπεζιτών, τόσο των μελών των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών όσο και των μετόχων των τραπεζών, που επί τέσσερα χρόνια ίσως δε και πολλά παραπάνω, έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι τα συμφέροντά τους είναι πιο σημαντικά από εκείνα της κοινωνίας μιας χώρας, η Κομισιόν ξεκαθαρίζει ορθά κοφτά στον ελληνικό λαό ότι αδιαφορεί για το… μέλλον του. 

 

Για την Κομισιόν οι θυσίες των ασφαλιστικών ταμείων είναι καλοδεχούμενες από τη στιγμή που με αυτές τις θυσίες θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα στα Μνημόνια. 

 

Τί σημασία έχει αν οι θυσίες γίνονται διότι το υπερτροφικό κράτος με τους χιλιάδες αργόμισθους και διπλοθεσίτες δημοσίους υπαλλήλους, γαλάζιους,πράσινους τώρα και χρυσορόζ όχι μόνο υφίσταται αλλά τρώει, όπως και η λοιπή παρασιτοκρατία (πολιτικοί, τραπεζίτες, ψευτοεπιχειρηματίες) τις σάρκες του λαού που θα έπρεπε να υπηρετεί και όχι ο λαός να το υπηρετεί. 

 

 

Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ασφαλιστικό ζήτημα στην Ελλάδα συνοψίζεται στη διαρκή και τυφλή μείωση των παροχών προς τους ασφαλισμένους, όπως προκύπτει εμμέσως πλην σαφώς από τη μη-απάντησή της σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου. Αυτό μάλιστα επιδιώκεται να παρουσιασθεί ως… “εξορθολογισμός” (!) από τον αρμόδιο Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, ανακοίνωσε ο Ελληνας ευρωβουλευτής..

 
Ακολουθούν τα κείμενα της ερώτησης και της απάντησης:
 
Από τον Ιούλιο του 2014, κατόπιν απαίτησης της τρόικας, η οποία αποτελείται κατά τα 2/3 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα μειώθηκαν δραστικά. Αυτό, σε συνδυασμό με την υψηλή ανεργία και τη μείωση των μισθών που επήλθαν επίσης ως επακόλουθο των μνημονιακών πολιτικών, συνέβαλε στη μείωση των ταμειακών διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων κατά 79,8% (!), τα οποία από 2.155 εκατ. ευρώ περιορίσθηκαν στα 435 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα μόλις χρόνο[1].
Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
1. Έχει συναίσθηση του κινδύνου κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων στην Ελλάδα;
2. Διαθέτει κάποια πολιτική για την αντιμετώπιση του κινδύνου αυτού, πέρα από τη διαρκή μείωση των ασφαλιστικών παροχών, η οποία οδηγεί σε διαρκώς μεγαλύτερη εξαθλίωση τους ασφαλισμένους;
 
 
Μοσκοβισί: «Αντικίνητρο για τις επενδύσεις οι ασφαλιστικές εισφορές»

Τον Μάρτιο του 2012, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να μειώσει τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης που οφείλονται στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο, ώστε να περιοριστεί η φορολογική επιβάρυνση της εργασίας. Αυτό επιτεύχθηκε σε δύο στάδια το 2012 και το 2014.
 
Ενώ η ελληνική κυβέρνηση είναι η ίδια υπεύθυνη για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τα ποσοστά των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, το μέσο ποσοστό των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης στο ΙΚΑ ύψους 44,7 % πριν από τη μείωση του συντελεστή ήταν υπερβολικά υψηλό συγκριτικά με τα ισχύοντα στην ΕΕ. Τα υψηλά ποσοστά εισφορών συνιστούν σημαντικό αντικίνητρο για τις επιχειρήσεις όσον αφορά την πρόσληψη νέων εργαζομένων και την πραγματοποίηση νέων επενδύσεων.
 
Η συνολική επίπτωση στον προϋπολογισμό του ΙΚΑ της μείωσης κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες των ποσοστών κοινωνικής ασφάλισης το 2014 αντισταθμίστηκε από τη βελτίωση των ποσοστών είσπραξης και την καλύτερη στόχευση των προγραμμάτων δαπανών για την εκπαίδευση και τα οικογενειακά επιδόματα. Επιπλέον, το κόστος της μείωσης των ποσοστών αντισταθμίστηκε περαιτέρω από την αύξηση της απασχόλησης. Αν και τα αριθμητικά στοιχεία που αφορούν το ΙΚΑ δεν είναι ακόμη διαθέσιμα, η συνολική απασχόληση τον Οκτώβριο του 2014 ήταν κατά 2,1 % υψηλότερη σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
 
Στο πλαίσιο παρακολούθησης της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, η Επιτροπή παρακολουθεί στενά τα οικονομικά των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης. Ο κύριος λόγος της μείωσης των συνολικών ταμειακών διαθεσίμων των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης δεν είναι οι μεταβολές των ποσοστών εισφορών αλλά η μείωση των κρατικών μεταφορών προς τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης, που αποτελεί μέρος του εξορθολογισμού των ροών του προϋπολογισμού στο πλαίσιο της γενικής κυβέρνησης.

 

Η άποψή μας

 

Ενα υπερτροφικό Δημόσιο με πολλές θέσεις αργομισθίας είναι η κύρια αιτία που τα ασφαλιστικά ταμεία βουλιάζουν. Η άλλη αιτία είναι ότι όσοι υπεξαιρούν δημόσιο χρήμα, όσοι έπαιξαν στον τζόγο του χρηματιστηρίου τις ασφαλιστικές εισφορές και όσοι άδειασαν τα ταμεία όχι μόνο δεν διώχθηκαν ποινικά, όχι μόνο δεν δικάστηκαν, όχι μόνο δεν φυλακίστηκαν, όχι μόνο δεν απαλλοτριώθηκε η παρανόμως αποκτηθείσα περιουσία τους, αλλά συνεχίζουν να εξουσιάζουν και να καταχράζονται.

 

Οι κόκκινες γραμμές μιας κυβέρνησης που αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από γαλαζοφρουρούς και πρασινοφρουρούς που πριν από τις εκλογές δήλωναν όψιμα αντιστασιακοί και σήμερα στηρίζουν τη συνεννόηση με τους θεσμούς δεν αφορούν προφανώς τα δικαιώματα του λαού, αλλά των συμφερόντων που η κυβέρνηση υπερασπίζεται με πρώτο και κύριο να μην απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, ακόμη,ίσως δε και ειδικά εκείνοι που λύνουν και δένουν και εξουσιάζουν και παρενοχλούν τους συναδέλφους τους αλλά και τους πολίτες με τη συμπεριφορά και τις μεθόδους τους καθώς και με την αγάπη τους στα φακελάκια και στα ταξιδάκια. 

 

Πρέπει να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, αν αυτό είναι μια λύση για να υπάρχουν λιγότεροι άνεργοι και για να υπάρχουν περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές και για να αναπνεύσουν και οι επιχειρηματίες που πρέπει μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να σηκώσουν όλο το βάρος των κηφήνων του Δημοσίου. Πρέπει οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι να σπάσουν αυτή την ομερτά και να πούνε κάποια στιγμή καθαρά ότι κάποιοι παρασιτοζωούνε και τους εκμεταλλεύονται για να συνεχίσουν να το παίζουν νταήδες σε κάθε γραφείο δημόσιας υπηρεσίας. Δεν γίνεται να την πληρώνει πάντα ο πιο αδύναμος και να περιμένει στην ουρά για ένα συσσίτιο ή για να του δοθεί η καθυστερούμενη σύνταξη και την ίδια ώρα να χορταίνει χλιδή το κάθε κομματόσκυλο και κάθε βύσμα που παρασιτοζωεί σε βάρος του οδοκαθαριστή, της καθαρίστριας, της αγρότισσας, του μικροπωλητή, του μικρού επαγγελματία. 

 

Πρέπει να μην προσληφθούν άλλα παιδιά του κομματικού σωλήνα. Φαίνεται όμως ότι (και) στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ζητάμε πολλά. 

 

Οσο οι φτωχότεροι πληρώνουν την κρίση των πλουσιότερων, ειδικά μάλιστα όταν η συγκεκριμένη έχει εκλεγεί με τις ψήφους και τη στήριξη των φτωχών και όσων διψάνε για κοινωνική δικαιοσύνη, τόσο προτιμότερο είναι να έχουμε τοποτηρητές απευθείας από τους θεσμούς που θα μας επιβάλλουν τη χούντα τους παρά να έχουμε εγκάθετούς τους με ελληνική αστυνομική ταυτότητα που το παίζουν ήρωες του λαού για να καταλήξουν στο τέλος χειρότεροι και από τους πολιτικούς αντιπάλους τους που θεωρούνται και μέχρι σήμερα οι δράστες των οικονομικών εγκλημάτων και της Οικονομικής Χούντας στην Ελλάδα και οι κυριότεροι εκφραστές της παρασιτικής ελίτ.  

 

Η θέση της Κομισιόν επιβεβαιώνει τον Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος έχει επανειλημμένα καταγγείλλει ότι δεν φταίνε μόνο οι τραπεζίτες ή η ελίτ για την κρίση αλλά και το μπάχαλο με τους αργόμισθους και διπλοθεσίτες στο Δημόσιο που για να ζήσουν αξιοπρεπώς, πρέπει να πεθάνουν -και η ανεργία θάνατος είναι- πολλοί περισσότεροι.

 

danioliptes.gr

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.