Έρχεται η πλατφόρμα KKR

Ένα ευρωπαϊκό σωσίβιο για να σώσουν από τους κακοπληρωτές, όλους εμάς δηλαδή, τις συστημικές τράπεζες πετά η ΕΕ , την ώρα που στήνει στον τοίχο μια ολόκληρη χώρα.

 

Πρόκειται για την ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ γιατί όλα είπαμε ή μάλλον γράψαμε ότι αντιμετωπίζονται σε επίπεδο Ευρώπης πλέον Πλατφόρμα στην οποία θα πηγαίνουν τα δάνεια ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ , όπως αναφέρει η ΕΙΔΗΣΗ:

«Tη δημιουργία μιας νέας πανευρωπαϊκής πλατφόρμας με στόχο τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών ανακοίνωσε η επενδυτική εταιρεία KKR. 
 

Η σύσταση της εν λόγω πανευρωπαϊκής πλατφόρμας έχει στόχο τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, προς όφελος τόσο των ίδιων των τραπεζών, όσο και προς την κατεύθυνση μιας ουσιαστικής αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης των εταιρειών με προβληματικά χαρτοφυλάκια. 
 

Η πανευρωπαϊκή πλατφόρμα τέθηκε ήδη σε λειτουργία στην Ιταλία, ενώ εφαρμόζεται σε Uni Credit και Intesa Sanpaolo, με στόχο την ταχεία επέκταση της εφαρμογής της και στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.
 

Μέσω της εφαρμογής της εν λόγω πλατφόρμας σχεδιάζεται η παροχή τεχνογνωσίας σε όρους λειτουργικούς, αλλά και σε επίπεδα κεφαλαίων, ώστε οι επιχειρήσεις να επιστρέψουν στο μονοπάτι της ομαλότητας και εν συνεχεία της ανάπτυξης, με στόχο να παραχθεί αξία για όλους του μετόχους. 
 

Υπενθυμίζεται εδώ πως στους ισολογισμούς των ευρωπαϊκών τραπεζών υπάρχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια αξίας 1,2 δισ. ευρώ. 
 

Η σύσταση της πανευρωπαϊκής πλατφόρμας για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων επαναβεβαιώνει τη δέσμευση της ΚΚR πως θα συνεχίσει να επενδύει στις ευρωπαϊκές τράπεζες και επιχειρήσεις. 
 

Από το 1996, η KKR έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις σε περισσότερες από 100 μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.»

 

Διαρροή Κεφαλαίων οι φόροι και διαρροή ειδήσεων

 

Σύμφωνα με το Euro2day.gr, στις 17/12/2014 το τμήμα Task Force Merchant Banking της Τράπεζας Πειραιώς υπό την ηγεσία του κ. Άνθιμου Θωμόπουλου παρέδωσε και παρουσίασε ένα γραπτό εισηγητικό σημείωμα προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας προκειμένου να εγκριθεί η συναλλαγή με την KKR και να υπογραφεί η σχετική δεσμευτική σύμβαση, που τελικώς υπεγράφη την ίδια μέρα.

 

Επειδή, χθεσινές τοποθετήσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αφήνουν μία διαφορετική εντύπωση, αποκαλύπτουμε σήμερα ότι η τελευταία παράγραφος του ανωτέρω εισηγητικού προς το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως εξής:

 

«Λαμβάνοντας υπόψη τα πολλαπλά οφέλη που συνεπάγεται για την Τράπεζα η Συναλλαγή, καθώς και την εξαιρετική ποιότητα και το έντονο ενδιαφέρον του Επενδυτή, προτείνεται να προχωρήσουμε με την υπογραφή και στη συνέχεια με την υλοποίηση της δεσμευτικής συμφωνίας όπως αναλύθηκε ανωτέρω και να εξουσιοδοτηθούν τα αρμόδια στελέχη για τελική διαπραγμάτευση και υπογραφή των σχετικών συμβατικών κειμένων».

 

Άρα, λοιπόν, η συναλλαγή σε αυτό το στάδιο είχε εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς που σύντομα θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες του και να δηλώσει, εν συνόλω ή το κάθε μέλος χωριστά, εάν υιοθετεί το κείμενο της συμφωνίας, που τελικά υπέγραψε ο κ. Θωμόπουλος την ίδια μέρα.

 

Εν όψει όσων θα αναφερθούν πιο κάτω, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς στις 17/12/2014 ήταν παρόντες και ο εκπρόσωπος του Δημοσίου και η εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Συνεπώς, η παραμονή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας σημαίνει άμεση αποδοχή των πράξεών τους από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη και από την Πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ. Αναστασία Σακελλαρίου αντιστοίχως.

 

Γράφει, λοιπόν, το εισηγητικό σημείωμα στη σελίδα 7 ως μία από τις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης της συναλλαγής: «Να έχει αμοιβαίως συμφωνηθεί ένα αποτελεσματικό από φορολογικής άποψης σχήμα προκειμένου να υπάρξει η ελάχιστη δυνατή διαρροή κεφαλαίων για την πληρωμή παρακρατούμενων και μη φόρων».

 

Δηλαδή, το Διοικητικό Συμβούλιο μιας τράπεζας που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί από τα χρήματα, τους κόπους και τις θυσίες των Ελλήνων φορολογούμενων, και του οποίου το ΤΧΣ κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών, δέχεται να προχωρήσει στη συναλλαγή με την KKR με προϋπόθεση να πληρώνονται οι λιγότερο δυνατοί φόροι προς το Ελληνικό Δημόσιο(!), τους οποίους μάλιστα και με απίστευτη ωμότητα ο εισηγητής χαρακτηρίζει ως «διαρροή κεφαλαίων».

 

Αντί το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς να απολύσει επιτόπου τον κ. Άνθιμο Θωμόπουλο ή έστω να τον επιπλήξει με προειδοποίηση απόλυσης, προχωρά στην έγκριση της συναλλαγής με τη συναίνεση των εκπροσώπων του Δημόσιου και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας…

 

Danioliptes.gr