Αλλαγές ζητά ο Ε.Βενιζέλος στους κανόνες του ΤΕΙΡΕΣΙΑ

Της Τατιάνας Κερασίδη 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς και το οικονομικό επιτελείο κατά την πρωινή συσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι έχει ζητήσει συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της ένωσης Ελληνικών Τραπεζών προκειμένου να τροποποιηθούν οι κανόνες του ΤΕΙΡΕΣΙΑ, κάτι που είναι προεκλογική πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις πηγές από την Ιπποκράτους ζητήθηκε επίσης από το οικονομικό επιτελείο να παρουσιάσει αναφορικά το ολοκληρωμένο σχέδιο σε ότι συσχετίζεται με το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά ιδίως για το ποιοι θα δικαιούνται το επίδομα είτε λόγω ψύχους είτε ακόμη λόγω κοινωνικής ευαισθησίας.

Συμπληρώνοντας τόνισαν πως το επίδομα θα δοθεί κυρίως στις περιοχές όπου υπάρχουν ειδικά κοινωνικά προβλήματα αλλά και όπου η δαπάνη είναι μεγάλη λόγω των κλιματολογικών συνθηκών.

Οι ίδιες πηγές γνωστοποίησαν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε στη συζήτηση το ζήτημα του αγροτικού πετρελαίου και υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει και μία παράλληλη ρύθμιση για να μην επιβαρυνθούν και άλλο οι αγρότες από την εξίσωση του φόρου πετρελαίου κίνησης αλλά και του πετρελαίου θέρμανσης όπως και να υπάρξει μηχανισμός του αγροτικού πετρελαίου.

Παράλληλα, σχετικά με ότι αφορά στο ειδικό τέλος ακινήτων, έγινε σαφές στη σύσκεψη ότι ακόμη και η ίδια η νομοθεσία προβλέπει, όπως και η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, ότι το ηλεκτρικό ρεύμα δεν θα κόβεται σε κανέναν πολίτη αλλά ούτε και κόπηκε μέχρι τώρα ποτέ σε κανέναν, λόγω μη καταβολής του τέλους. 

Τμήμα Ειδήσεων Radio 1 Daniolipton