Επιστολή προς τον πρόεδρο της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Ολομέλειας  Δικηγορικών Συλλόγων κ.  Βασίλειο Ευστ. Αλεξανδρή απέστειλε ο πρόεδρος του Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος Περβανάς Χαράλαμπος.  

 

Αναλυτικα η επιστολή:

 

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Δωδεκανήσου 10Β, TK 546 26 Θεσσαλονίκη,

Τηλ: +30 2310 522126, e-mail: info[at]danioliptes.gr, www.danioliptes.gr

 

Αρ. Εξερχ.: 406/ 22.09.2015

 
ΠΡΟΣ: ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Ακαδημίας 60
TΚ 106 79, Αθήνα

 
Υπ’ όψη Προέδρου Ολομέλειας κ. Βασίλειο Ευστ. Αλεξανδρή
 
Καθώς οι Δικηγορικοί Σύλλογοι ύψωσαν το ανάστημα τους και στηλίτευσαν με εμπεριστατωμένες ανακοινώσεις τους το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που με τις διατάξεις του όχι μόνο φαλκιδεύει τα δικαιώματα των πολιτικών άλλα είναι δυνατόν να προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην δικαστική λειτουργία, θυμόμαστε την επαινετή πρόθεση των Δικηγορικών Συλλόγων να αντιταχθούν στο απαράδεκτο αυτό δημιούργημα και να κλιμακώσουν με αποχή, τις αντιδράσεις τους.
 
Καθώς οι θερινές υπηρεσίες στον χώρο της Δικαιοσύνης τελείωσαν και μετά την αναγκαστική διακοπή των δικαστηρίων λόγω των εκλογών, από την Πέμπτη αρχίζει και πάλι η κανονική λειτουργία τους, οι διακηρύξεις των Συλλόγων περί αποχής, δεν πρέπει να μείνουν κενό γράμμα αλλά να υλοποιηθούν πάραυτα, καθώς η μαχητικότητα και το αίσθημα δικαίου των δικηγόρων έναντι των δικαιωμάτων των πολιτών, είναι τα μόνα ικανά στοιχεία που μπορούν να προστατεύσουν τα δικαιώματα αυτά.
 
Καθώς, με ανησυχία, παρατηρούμε ότι περί του θέματος της αποχής δεν υπάρχουν νεώτερες ανακοινώσεις, καλούμε τους Δικηγορικούς Συλλόγους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που μέσω των ανακοινώσεών τους ανέλαβαν, προκειμένου η Πολιτεία να επανεξετάσει τη θέση της στο μείζον αυτό ζήτημα, εφόσον από την εφαρμογή του νέου Κωδ. Πολ. Δικ. πλήττεται βίαια το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
 
 

          Ο Πρόεδρος

Περβανάς Π. Χαράλαμπος