Αύξηση ανεργίας, αύξηση φόρων, μείωση μισθών… άρα, μπορείς!

Σύμφωνα με τα επίσημα και δημοσιοποιηθέντα στοιχεία που αφορούν την καταγεγραμμένη από τον Ο.Α.Ε.Δ. ανεργία, στην οποία πρέπει να συνυπολογισθούν οι υποαπασχολούμενοι και οι μη καταγεγραμμένοι άνεργοι, προκύπτει μια δραματική εικόνα για το ισοζύγιο εργαζομένων – ανέργων στη χώρα.

 

Ταυτόχρονα, η δραματικοποίηση των δεικτών που αφορούν την διαβίωση των πολιτών που προέρχονται από εξίσου επίσημες πηγές (ΕΛ. ΣΤΑΤ – Οικονομικά Υπουργεία, ενημερωτικό εβδομαδιαίο δελτίο ALPHA BANK) καταδεικνύει την συνεχώς εκτεινόμενη αδυναμία των πολιτών όχι να ανταποκριθούν στις φορολογικές, δανειακές η άλλες υποχρεώσεις τους, αλλά, έστω, να επιβιώσουν.

 

Θα μπορούσε να εντυπωσιάσει – παρά την δυσμενή εικόνα και απόλυτη ανατροπή των οικονομικών δεδομένων την τελευταία μνημονιακή πενταετία – η εμμονή των Τραπεζών να μην προχωρούν σε οποιαδήποτε αλλαγή της στάσης τους έναντι των υπερχρεωμένων πολιτών, αν δεν ήταν εγνωσμένη η επιδίωξη του τραπεζικού συστήματος και που δεν είναι άλλη από την καταλήστευση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων.

 

Αντιθέτως, η επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών, εξυπηρετεί στο μέγιστο βαθμό την προαναφερόμενη επιδίωξη, γι’ αυτό και δεν διαφοροποιείται ούτε στο ελάχιστο η τραπεζική πολιτική.

 

Κοντολογίς, οι Τράπεζες επιμένουν στις χωρίς παρεκκλίσεις υποχρεώσεις των υπερχρεωμένων πολιτών, κάνοντας ότι δεν βλέπουν την τραγική εικόνα που επικρατεί, καθώς ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.

 

Με δύο λόγια, οι Έλληνες πεινούν και οι τραπεζίτες τρίβουν τα χέρια τους.

 

Danioliptes.gr