Τσίπρας κυβερνάει, Τσίπρας …απεργεί

Ο πρωθυπουργός θα πρέπει μέσα στις επόμενες ημέρες να συμφωνήσει με την τρόικα και να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών α’ κατοικίας και στο νέο ασφαλιστικό – βόμβα για εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Προφανώς, μόλις τελειώσει ο πρωινός καφές, ο Αλέξης Τσίπρας θα βγάλει το trendy κοστούμι Moschino. Υποθέτω πως θα επιλέξει ένα «απεργιακό» casual ντύσιμο και θα περπατήσει από την Ηρώδου Αττικού έως την πλατεία Συντάγματος. 
 

Εκεί θα συμμετάσχει στη μεγάλη διαδήλωση των συνδικάτων κατά των νέων αντιλαϊκών μέτρων του Μνημονίου που ετοιμάζεται να περάσει η κυβέρνηση. Οπως ακριβώς έκανε τα χρόνια που βρισκόταν στην αντιπολίτευση, τότε που «καταργούσε» τα Μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο.
 

Ζούμε ημέρες απόλυτου πολιτικού σουρεαλισμού. Μπορεί στην πραγματικότητα ο πρωθυπουργός να μην πάρει μέρος στις κινητοποιήσεις, χθες, όμως, κυβερνητικά στελέχη υποστήριζαν -υποθέτω σε γραμμή Μαξίμου- ανοιχτά την απεργία κατά των νεοφιλελεύθερων μέτρων που έρχονται. 
 

Ας σταματήσει το… αντιμνημονιακό δούλεμα. Και, κύριε πρωθυπουργέ, αντί να ανεβάζετε στο twitter αγωνιστικές φωτογραφίες και κείμενα -όπως αυτές με τις καθαρίστριες- καλό θα είναι να ανεβάσετε και τον αριθμό των σπιτιών που θα κατασχεθούν με τη σύμφωνη γνώμη σας…
 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ ΑΠΟ Ε-ΤΥΠΟΣ